KANNONJYRSINTÄ

Kannonjyrsintä on oiva tapa hankkiutua eroon kannoista pihamaalla. Nurmikko säilyy ehjänä ja kannosta tulevalla hakkeella voi täyttää jyrsinnästä aiheutuneen kuopan ja loppua käyttää kuorikkeen asemasta pensaille tai kukkapenkeille.

Hake tasoitetta kannon paikalle

Kannoista aiheutuva haitta on ennenkaikkea esteettinen eli mitään koristuksia ne eivät pihamaalla yleensä ole. Lisäksi niistä on vaivaa nurmikonleikkuulle ja muulle pihamaalla tapahtuvalle liikkumiselle; ne ovat rakentamisen ja lumien työntelyn tiellä, saattavat pensoa uutta kasvustoa (esim salava, haapa ym lehtipuut); keväällä kaadetut erittävät ikävää mahlaa ja pihkapuut pihkaa, joka yleensä ennemmin tai myöhemmin löytyy lasten vaatteista!

Kantoa poistetaan nurmikon leikkuun tieltä

Jyrsimemme Rayco 1635 on järeä ammattimaiseen työskentelyyn tarkoitettu kone, jolla suuretkin kannot lähtee nikottelematta. Kannon korkeudella ei ole väliä; korkeat kannot lyhennämme moottorisahalla. Jyrsintä tapahtuu 5-10 cm maanpinnan tason alapuolelle niin, että päältä voi huoletta ajaa ruohonleikkurilla. Tarvittaessa pääsemme n. 25 cm jyrsintäsyvyyteen. Lisäksi jyrsimme maan pinnalla olevat juurenniskat ja koholla olevat juuret. Näiden vuoksi kannon läpimitan mittaus tehdään maanpinnan tasosta maalaisjärkeä käyttäen ja hinta on 1-1,5 euroa / läpimittasentti. Jyrsin tekee kannosta pientä haketta, johon sekoittuu jonkin verran maa-ainesta. Haketta tulee yleensä enemmän kuin tarvitaan kuopan peittämiseen, joten sitä riittää muuhunkin käyttöön. Liian syvälle jyrsiminen ei ole tarkoituksenmukaista, koska hake tai multa painuu ja mitä syvemmälle jyrsitään, sitä enemmän painumista tapahtuu. Jälkien siistiminen jää asiakkaan tehtäväksi.

Haketta tulee

Olemme pyrkineet yksinkertaiseen hinnoitteluun. Oulu, Kuopio, Jyväskylä ja Tampere sekä reitille osuvat kuntien taajamat sekä puunkaadon yhteydessä tehtävä jyrsintä:
- Jos jyrsittävää on alle metri, niin hinta on 1,5 € / läpimittasentti sis. alv 24 %
- Jos jyrsittävää on yli metri, niin hinta on 1,0 € / läpimittasentti sis alv 24 %

Jos kohde on reitiltä sivussa, niin matkoista aiheutuva lisäkustannus on 0,60 euroa / km.

Kannon mittaus

Katso video kannonjyrsimisestä: