ISTUTUSKAUSI PÄRÄHTI KÄYNTIIN

Lisätty: 13.05.2014

moroo

Tänään on pojat kantanu taimisinkoja ja ammuslaatikoita vaseliinista, joten huomenissa pärähtää meilläkin istutuskausi käyntiin. Pakastetaimet on vielä ankkana, mutta eiköhän isä aurinkoinen ne ensi viikolla sulattele. Taimisavottaa piisaakin sitte juhannuksen tuonpuoleiselle ajalle asti; varmaan vanhaan tapaan kyllästymiseen asti.

Tänne ruilautti vettä ja kuten aina ennenkin; onni yksillä, kesä kaikilla. Vesi olisi saanut tulla muutama viikko sitten. Routa kummittelee vieläkin turvemailla ja isännät oottelee pellolle pääsyä kuumissaan. Aletaan olla jo normiajoissa kevään etenemisen suhteen, oli sen verran pitkä ja kylmä alkukevät. Jännityksellä odotamme, minkälainen kesä tällä kertaa mahtaa tulla. On viime vuosina nähty sen verran ääri-ilmiöitä, että normaali voi jo tuntua poikkeukselliselta.

No, säästä riittää aina juttua, siirrytään alan aiheisiin eli kauppalopon reviirille. Ruohosesonki on ovella ja tännekin perähikiälle on rantautumassa uuden ajan teknologia eli robottileikkurit. Muutama on mekin jo myyty ja alotellaan näillä näppäimillä asennuksia; ostettiin asennuskonekin sitä varten. Saahaan upottaa maahan, niin ei ole niin altis vaurioille. Itellä on ollu automower jo kaksi vuotta, ja tässäkin pätee vanha sanonta, että kahta en vaiha...

Nurtsi on aina iskussa ja senkin ajan voi käyttää saunassa istumiseen tai muuhun joutenoloon. Teknologiapelon saa heittää jorpakkoon, sillä kampe näyttää toimivan ku junan vessa. Aamulla se lähtee ölövinä töihin sateesta tai muusta taivaalta lankeavasta mannasta piittaamati ja illalla rankan päivätyön tehneenä köllähtää laturiin yöpuulle. Käykää ihmettelemässä kaupalla; yks jyrää myymälässä.

Se on Hellurei!

 

Jouni