VAPPUJA ITEKULLEKKII

Lisätty: 28.04.2014

Hölökyn kölökyn

Tai kuten taannoisella Vietnamin reissullani; paikalliseen tapaan "TUPSIKUE"! Eli lähestytään taas sitä koko kansan juhlaa, jossa saa luvan kanssa punastaa nenää. Täällä nenä punottaa lähinnä liiasta auringosta, sillä kevät on hellinyt työn raskaan raatajaa ihanilla säteillään nuukailemati.

Kauppa on nytkähtännä liikkeelle ja kansa taluttaa polettavia pyörylöitä jonossa etuovesta ja takaovesta. Tässä ei vähäisimpänä tekijänä oo uutinen Äänekoskelle rakennettavasta biotuotetehtaasta. Sillä on ollut jo heijasteita meijännii nurkilla asti, ja kysymys on vasta piätöksestä. Ihmisen uskolla tulevaisuuteen on uskomaton taloutta heilutteleva voima. Ja tänä keväänä se oravanpyörä näyttää vaihteeksi pyörivän positiiviseen suuntaan. Lisää tommosia uutisia!

Metsolan väki koittaa vauhittaa omalta osaltaan talouven rattaita ja järjestää lauantaina 3.5 yhtäaikaa sekä pyörämarkkinat että ammattimetsureille ja metsäpalveluyrittäjille metsätarvikepäivän. Siinä kohtaa kauniimman sukupuolen päivänsäteet  metsien siimeksessä ahertavan menninkäiskansan ja tiedä, millaisia syttyjä laulun tapaan on odotettavissa. Passaa tulla paikan päälle ihmettelemään kauempaakin; kahveeta ja känttyä on tarjolla!

Jouni

Ps. Kuka keksii, miten koriauto saatiin sopimaan tuonne talliin?