KEVÄTTÄ KOHTI

Lisätty: 28.02.2014

Jeskamandeeraa!

Lumet sulaa hupsahti ja ainakin etelässä luonto sekoilee jo kevään kanssa, vaikka tilastollisesti pitäs olla vuoden kylmin aika. Muistelen kauan kauan sitten käymältäni meteorologian kurssilta, että talven selkä taittuu 27.2 eli vuorokauden keskilämpötila kääntyy nousuun. Ja se päivähän oli eilen.

Kevään merkkejä on ilmassa siinäkin mielessä, että puhelin on alkanut soida pihapuunkaatoasioissa. Isojakin tarjouksia on taloyhtiöille sisässä, joten kai tässä on pakko alkaa heräillä talviunilta. Tiedossa onkin sitten lähes tauotonta rytinää heinäkuulle asti. Sesonkiluontoista hommaa nääs tämän sektorin yrittäminen.

Siitä tulikin mieleen, että lukasin männä viikolla Heikki Turusen kirjoittaman kirjan "Hongan tarina". Kertoo Honkarakenteen perustajaveljesten elämänvaiheista ja täytyy sanoa, että melkoisen kovan prässin pojat joutu käymään, ennen kuin saivat pään niin sanotusti pinnalle. Verta, hikeä ja kyyneliä oli heidänkin polun varsi täynnä, mutta menestystarina lopulta. Yhteistä monelle tämän päivän PK-yritykselle, jotka ovat aikanaan pienestä lähteneet, on että periksi ei ole annettu, vaikka turpaan on saattanu tulla kerta toisensa jälkeen.

Siinäpä oppia meille nyky-Suomen turjakkeille. Periksi ei anneta!

Jouni