KIITOS KULUNEESTA VUODESTA

Lisätty: 13.12.2013

Heipparallaa

Järjestimme eilen ylläolevalla otsikolla yhdessä Hasan ja Harvestian kanssa metsätapahtuman Kiuruvedellä. Paikalle saapui joulupuuroa ja nokipannukahvia nauttimaan satakunta metsänomistajaa, jotka saivat samalla tietoiskun puukauppatilanteesta. Lisäksi esiteltiin Husqvarnan uutuusmallia 543 xpg:tä, josta kaavaillaan legendaarisen 242:n perillistä. Ja jälleen kopastiin, miten teräketju pysähtyy turvahousuun.

Samalla tapahtuneen hakkuunäytöksen kohteena tapahtumassa oli 80-luvulla peltoon istutettu koivikko, joka siis nyt harvennettiin ensimmäistä kertaa. Pikkasen oli latvukset jo päässy supistumaan, mutta ainakin pystykarsintatuki lohkeaa varsin helposti, sillä varsin karsiutuneita rungot jo olivat. Harvennus kannattaa aina! Paitsi, että metsä tulee kasvukuntoon, niin lähes aina moton surffailusta palstalla jää jotain kukkaroonkin. Tämäkin kohde saatiin työn alle siten, että Jouni otti puhelimen käteen ja soitti asiakkaalle, että siellä olis sun metäs harvennuksen tarvetta, pistetäänkö töpinäks ja niin  valistuneet metsänomistajat tarttuivat tilaisuuteen!

Vuosi alkaa lähestyä loppusuoraa ja on yhteenvedon aika. Meillä on yleisestä taantumasta huolimatta ollut hyvä vuosi. Kauppa on käynyt entiseen malliin ja vaikka metsäsektorilla liikevaihto on tippunut, niin kokonaiskatteesta ei ole tarvinnut antaa jälkeen. On vain tehty tuottavampia työlajeja ja ehkä vähän lisätty työtunteja! Pari kertaa tuli vuoden aikana kuppi sen verran täyteen, että oli pakko löysätä. Vanhuus ei tule yksin...

Mutta ennenkuin päästään uudelle vuodelle, Mika ja Jouni pääsevät mielipuuhaansa eli rakettikauppaan. Perjantaina 27. päivä saa avata kaapit ja innokkaimmat pääsevät valisemaan parasta päältä. Patoja on jälleen tullut uusia valikoimaan ja entiset suursuosikit pitänevät pintansa. Eurojen poksuttelu taivaalle on hupi, josta lamankaan aikana ei tingitä. :)

Mutta kaikille hyvää joulunalusaikaa. Kaikilla ihmisillä hyvä tahto!

Olokee immeesiks!

 

Jouni