MARRASMARKKINAT

Lisätty: 29.11.2013

Hottentottia!

Eilen oli kaupalla sypäkkä päivä; piettiin pitkästä aikaa taas markkinat. Vetonaulana oli Jamppa Kääriäinen, Hasan tarjoomat makkarat ja poskettomat tarjookset. Mukana oli myös yhteistyökumppaneita, polokastiin huutokaupalla tavaraa taipaleelle, kokeiltiin, miten turvahousu kestää moottorisahaa ja muuten vain soitettiin suuta; niin ja tietysti tehtiin kauppaa, mikä on tietysti se homman perimmäinen tarkotus, kas kun ei ole mistään hyväntekeväisyystapahtumasta kysymys.

Porukkaa oli liikkeellä ennätysmäärät, liki 500 koipiparia surffasi tontilla; makkaraa upposi parempiin suihin 60 kg eli abt 600 kipaletta, lettuja meni reipas 200, kahvia 472 kupillista ja sahoja saatiin taipaleelle ihan kunnioitettava määrä tämmösen maalaiskaupungin putiikiks ja tietysti kaikkee pientä säläpettä. Sää oli pikkasen alkutalven makunen eli tuuli ja sato räntää, mutta ehkä just sen takia ihmiset oli hyvin liikkeellä, koska ei se metässäkään ois mieli mettä keittäny tommosena päivänä.

Illalla kun tehtiin pika-analyysiä päivästä tuli taas kerran suru puseroon turvavarustekaupan tiimoilta. Kun jokainen sahan käyttäjä tarvii turvavermeet; niiden käyttöikä on 1/4 sahan käyttöiästä, niin miks niitä sit kuitenkin myydään murto-osa sahojen määrästä, kun määrän pitäs kaiken jären mukaan olla moninkertanen. Sain käsiini Melan tapaturmatilastoja ja olihan nekin karua luettavaa. Se joka meille aukasee ton ostokynnyksen filosofian, tullaan palkitsemaan runsaskätisesti...

Mutta sitä odotellessa, hyvää joulunalusaikaa ja ehkä ei ihan aina tarvii ostaa niitä kukkia ite itelleen...

 

Jouni