KEVÄÄN ILMIÖITÄ

Lisätty: 29.05.2009

Paitsi, että kevät oli ainakin meidän korkeudella pari viikkoa myöhässä viime vuosina totutusta, niin oli myös keväinen ihmisryntäys, kun ensimmäisen ruohonleikkuun ja polkupyörälenkin aika koitti. Seppä on juossut nyt kaksi viikkoa tukka putkella. Pienen putken hänen tukastaan voisi saadakin; meikäläisen hiusmalli ei ole muuttunut sitten kurssin 184 jälkeen. Mutta se ei ole nyt päivän epistola, vaan työpaineen alla littanoituvan pienkonehuollon valitusvirsi.

Auttakaa hyvät ihmiset meitä keksimään keino, jolla saadaan tämä jokakeväinen ruuhka jotenkin siirrettyä talvelle. Tammikuussa saatiin katella  toisiamme, josko tänään joku kävisi - kelloa kysymässä tai kahvilla, jos ei muuta. Olisi ollu aikaa huoltaa! Olemme kokeilleet talvialennusta ja josjonkinlaista houkutinta, mutta ei. Pitääkö luovuttaa? Vai kokeilla sissimarkkinoinnin klassikkotempausta ja käydä ripustelemassa huoltoehdotuksia pyörän sarviin kaupungilla. Talvella niitä pyöriä on vaan liikenteessä vähemmän.

Kaipa se ihmisluonto on sellainen, että on ihmisen selviytymisen kannalta yleensä parempi, että tekee asiat viimetingassa, kuin että ennakoi; muuta johtopäätöstä tästä ei kai voi tehdä. Meikäläisen logiikkaan päinvastainen istuisi paremmin, mutta meikäläinen nyt on muutenkin outo.

Jouni