ENSLUMIA OOTELLESSA

Lisätty: 25.10.2013

Morjesta pitkästä aikaa.

Oottako työ tullu ihmetelleeks, mitenkä se tuo aeka kulluu niin tuhottoman noppeesti. Tämä lokikii on tuas jiännä velpuolen asemaan, mutta koetetaan korjata tilannetta aennae tämän talaven aijan.

Kaapassa on toohu ruvenna hiljenemmää; rangantekijöitä ja taemikonraevoojia ennee on piäasiassa liikenteessä, ruohopuoli ja pyöräkaappa on männä talaviunille. Tammikuulle männään tällälaella hissukseen ja sitte se kuoloo Tammikuussa kokonaan. Maaliskuussa alakaa tuas näättee jonniinlaesta elämätä. Mutta suahaampahan huilaella. Leevänkyrsä se vaen on kateltava muualta ja sehän tietää tietysti sitä, että Jooni ja Tumppi lähtöövät mualimalle pistämään puita nutulleen.

Puunkuatorintamalla on pietty par viikkoo vähä hiljasempata; syksy meenas käävvä jo kunnon piälle, ku melekeen koko Suomi sae yhtäaekoo piähäsä, että nyt heti pittää suaha se mänty könölleen, jota on kolome vuotta suunniteltu. Mutta kyllä tässä nyt jo alakaa olla tuas uutta intoo. Uusia kujjeeta ollaan virittelemässä kilipaelijoehin, asiakkaitten ja omaks kiusaks lähinnä markkinointipuolella. Kantojyrsin, joka kevväällä laetettiin, on ollu hyvä investointi; kampe on pysynnä kasassa ja töetä on piisanna. Monennäköstä kantoo, puuta ja pihhoo sitä ehtii kesän aekana näkemään, ku luutuaa ympäriisä. Ja tulloohan siellä aena joku immeenennii vastaan, vaekka tämmösenä tosikkona oonnii enämpi kiinnostunna niistä puista.

Tässäpä pikasia, Hyvvee syksynjatkoo kaekille. Elekee mänettäkö lapsenuteliaesuuttanna!

Jouni