JA HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Lisätty: 07.01.2013

Tsampparallaa

Siinä se vuosi vaihtui. Me paukutettiin myyvä raketteja välipäivät ja aatto ja siinä kaupassa ainakaan lama ei näkynyt; viime vuoden lukemiin mentiin! Sellainen muutos ostokäyttäytymisessä oli, että pikkusälpettä meni selkeästi vähemmän ja patojen suosio jatkoi kasvuaan. Pata on turvallinen valinta ja siinä paukkeesta voi ampujakin oikeasti nauttia. Tuntihintaa sille huville ei kannata laskea. Kallein pata oli meillä satasen ja kesto abt minuutti... Mutta kuten Mika aina jaksoi mainostaa: mihinkään turhempaan ei rahaa voi käyttää!

Vuosi on alkanut nätissä pikkupakkasessa ja aurinkokin on pilkistellyt pilvien lomasta. Me on Tumpin kans riehuttu yhtä johtokatua auki. Kahelle tämmöselle persjalkaselle lunta on tienvarressa ihan riittämiin ja aura-auto on tehnyt siihen päälle vielä ihan sopivan kannen. Kantaa pikkusen, mutta aina humpsahtaa läpi. Mutta masokistiluonteella sitä ennenkin...

Kaupan puolella on ihan kuollutta, joten jos joku tarvii varastossa olevaa tavaraa, niin varmasti lähtee kohtuuhintaan. Hankintahakkaajat alkaa Kiuruvedelläkin olla katoavaa kansanperinnettä, joten sahakaupassa menee enemmän ja enemmän kevyen pään kampetta. Ja siihen Stihliltä on tammikuun aikana tulossa huippu-uutuus eli maaliman kevein saha. Paino 2,8 kiloo ja tehoja löytyy kilowatin verran.  Saha on varttituuman jakosella ketjulla, joten puree kyllä ätäkästi pienestä moottorista huolimatta. Esittelykone löytyy jo meillä hyllystä ja Synttäreillä helmikuun alussa ruvetaan kauppaamaan isommasti.

Mut nyt ei sen kummempia. Tervetuloa vaikka sumpille.

Jouni