HYVÄÄ JOULUA

Lisätty: 17.12.2012

Morjesta taas

Saatiin äskettäin pyyhkeitä, että blogia vois päivittää hiukan useammin. Aika vaan näkyy olevan petollisen nopeaa kulumaan. Vips - siinä se on kuukausi ja vuosikin hujahtanut. Kulunut vuosi on ollut kaupan puolella hyvä. Leikkurikaupassa päästiin kaikkien aikojen parhaisiin kappalemääriin, mutta sahakaupassa jäätiin viime vuodesta, varsin raivureissa. Tämä tietysti heijastelee puukaupan tilannetta ja se taas sitten johtuu sateisesta syksystä. Vuodet ei oo edelleenkään veljeksiä, ainakaan kaksosia. Metsäosasto on puunkorjuun vaikeuksia ja motoketjun seisomista paikannut juoksemalla maalimalla pihapuunkaajossa. Oulun ja Jyväskylän hotellit ovat käyneet liiankin tutuiksi. Viisikinkymmentä hotelliyötä vuodessa vie kyllä reissuelämästä turhan hohdon pois. Oma peti tuntuu varsin rakkaalta!

Julkisuudessa on käyty vilkasta keskustelua työelämän etuuksista ja kustannusten alentamisen tarpeellisuudesta. Ay-liike pitää kynsin hampain kiinni saavutetuista poteroista, vaikka vihollisfirmat kaukoidästä ja Euroopastakin painaa jo pitkällä selän takana kansantalouksien kilpajuoksussa. Itse kenenkin on hyvä tunnustaa taloudellisen päätöksenteon lainalaisuudet. Vain voittoa tuottavalla yrityksellä on palkanmaksukykyä ja mahdollisuus kehittää toimintaansa. Yritys ei ole mikään hyväntekeväisyysjärjestö!

Itse en kannata palkka-alea. Syystä, että meidän alalla ei siihen ole tarvetta ja se on psykologisesti epätarkoituksenmukaista. Sen sijaan kannatan sitä, että se aika joka työhön on yrityksessä varattu ja josta maksetaan, myös oikeasti käytetään työntekoon ja tulokselliseen työntekoon. Toimintatapoja ja tekemisen tehokkuutta voidaan aina parantaa! Vähennetään hukkaputkia, virheitä, turhaa tekemistä. Mutta se siitä saarnasta.

Joulu on vajaan viikon päästä ja on aika ruveta pikku hiljaa rauhoittumaan ja etsiskelemään sitä hyvää tahtoa.

Haluan toivottaa kaikille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille Hyvää Joulua!

Jouni