PAKKASIA ODOTELLESSA

Lisätty: 20.10.2012

Morjesta pitkästä aikaa

Tämä viikko ollaan resuttu Oulussa puita nurin. Tehtiin abt 30 kohetta; isompia ja pienempiä. Torstai-perjantai oltiin Hongiston korilla liikenteessä. Otettiin aika simppeleitäkin korilla, jotka periaatteessa olisi voinu kiivetäkin, mutta näköjään vanhuus alkaa painaa ja laiskuus sitä mukaa... Muuten hieno viikko, mutta kelit ei tosiaankaan suosineet. Tiistaina tuli aika jäätävää vettä ja jäähilettä, keskiviikko torstai oli vähän kuivempi, mutta perjantain sato taas koko päivän. No pyykkiä tuli ainakin roimasti! Onneksi ei kuitenkaan tuullut. Muuten kelillä ei ole väliä kuin viihtymisen puolesta, mutta tuuli aiheuttaa tarpeettomia riskejä kaatoon ja niitähän me koitetaan vältäää!

Talven merkit on ilmassa, kun on alakanut pitää pakkasöitä, lehdet kaikonneet puista ja ensimmäiset pipot ilmestyneet katukuvaan! Nyt vain semmosia nättejä kymmenen asteen päiväpakkasia, niin saatas vuosisadan korjuukelit. Vettä nimittäin on maassa riittämiin; ei jää jäätyminen siitä kiinni.

Ens torstaina on meillä kaupalla taas markkinapäivä. Yläsavolainen kuuluisuus Jamppa Kääriäinen viihdyttää markkinakansaa ja hävittelee huutokaupalla ylimääräisiä tavaroita. Jamppaa kannattaa tulla katsomaan kauempaakin; siinä on miehellä irtonaiset leuat!

Tänään ei tämän enempiä. Kuun lopussa olemme uudestaan Oulussa ja marraskuun puolivälissä parisen viikkoa Jyväskylässä.

Jouni