LOMAKAUDEN KYNNYKSELLÄ

Lisätty: 26.06.2012

Ensi viikolla Suomi menee sitten kiinni; tällä kertaa varsin sateisissa tunnelmissa. Sahat on keskeyttäneet pääosin katkonnan ja meidänkin moto huilii. Metsurit ovat vielä osin istutuksilla, osin jo raivauksilla ja kaivinkone möyrii ojia auki. Siinäpä meikäläisen lomafiilikset. Pihapuunkaadon pahin rytinä on jo takana ja listat ollaan ehditty purkaa varsin tyhjiksi. Keskiviikkona pyörähdän Jyväskylässä ja loppuviikon Kuopiossa, niin sempä jälkeen voi hyvillä mielin alkaa itsekin viritellä tulia lomagrilliin.

Yrittäjinä teemme sillä tavalla historiaa, että lyömme kaupan Iskelmäviikon ajaksi kokonaan kiinni. Erikoisliikkeelle se on yksi vuoden hiljaisimpia viikkoja tammikuun pakkasviikkojen lisäksi, joten sama kai se on nauttia suvesta itsekin. Kun kaikki ovat lomalla yhtä aikaa, niin samalla se vähentää työkuormitusta; kuin jos pidettäis lomia eri aikoina.

Iän karttuessa sitä alkaa arvostaa vapaa-aikaa ja lomia enemmän. Nuorempana tuli tehtyä töitä surutta putkeen; ja näköjään fysiikkakin asettaa omat rajoitteensa.  Toipuminen kestää kauemmin ja sellaisia suorituspiikkejä ei jaksa enäärykäistä entiseen malliin. Toisaalta suorituskestävyys on pysynyt tai jopa kasvanut. Mennään tasasella tappavalla tahdilla syömättä tuntisotalla. Juomattomuutta meikä ei kestä, kun on tuota hikoilukykyä suotu. Ämpärillinen menee kostuketta helposti hellepäivän aikana. Ja puhun siis semmosesta kymppilitrasesta.

Mutta ken vaivojansa valittaa, on vaivojensa vanki; joten nokka pystyyn ja päin uusia pettymyksiä!

Hyvää kesälomaa kaikille!

Jouni