JOULU TULLA JOLLOTTAA

Lisätty: 10.12.2011

Morjes taas.

Kotiuduttiin eilen parin päivän puunkaatokeikalta Jyväskylästä. Myrsky rupes puolilta päivin puisteleen sen verran, että oli pakko kerätä vermeet pakuun ja lähtä viikonlopun viettoon kotiSuomeen. Tänä aamuna olikin sitten jo talvi maassa lumen puolesta.

Mutta ei pakkasen puolesta. Teki taas sen konemiehen painajaisen eli sulaan maahan lumet. Moneskohan talvi on jo peräkkäin, ettei ole pohjia? Moneen vuoteen eka kerta, että  jouduttiin meilläkin siihen pakkorakoseen, että piti laittaa motoketju viikoks puomi suoraks. Tiistaina Itsenäisyyspäivänä päätettiin sitten kunnioittaa Suomalaista työtä sen verran, että aloiteltiin taas hakkuut. Paitti kurjasta syksystä, niin puunkorjuun tilanne johtuu ennenkaikkea puukaupan käymättömyydestä ja se taas tästä maailmantalouden epävarmasta tilanteesta.

Ja epävarmuus on outo ihmisen korvien välissä oleva juttu. Ensimmäisenä alkavat kulutustaan rajoittamaan eläkeläiset, joille periaatteessa se hätä koittaa viimeisenä. Mutta jokatapauksessa isoissa hankinnoissa kuten taloissa ja autoissa lyödään jarrut päälle ja kuin vesi alamäkeen se valuu kaikkeen muuhun talouteen ja oravanpyörä on valmis. Nyt sitten vain arvotaan kylmä rinki reiän ympärillä, että kuinka syvään sukelletaan. Mutta ilmeisesti syvään ja pitkään. En halua mustamaalata, mutta me ainakin ollaan varauduttu jopa 90-luvun alun lukuihin.

Silloin yhtiökumppanin kanssa valmistuttiin ammattiin synkimpään laman pohjaan ja sen savotan lopputuloksena ollaan kumpikin oltu yrittäjiä pienen ikämme. Mutta siinäpähän on rimpuiltu.

Mutta aina on noustu ja niin noustaan tästäkin synkkyydestä. Minä taidan lähteä kolaamaan pihamaata ja jos ei törmätä ennen joulua, niin kaikille Hyvää Joulua tai ainakin Joulunodotusta.

 

Jouni