LOMAT PALO

Lisätty: 12.07.2011

No niin taas.

Ihan puoltatoista kuukautta ei olla lomilla oltu, mutta viikko sentään... Ja koska edellisestä kirjoituksesta näyttää vierähtäneen hyvä tovi, niin se kertoo tietysti, että sutinaa on piisannu. Istutuskausi päättyi juhannukseen ja moto lähti kesäsavotoille toukokuun puolessa välissä. Jätkät paahtaa raivuilla ja meikä sinkoilee sinnesuntänne yrittäen pysyä järjissään.

Ajoleikkurikauppa on käynyt hyvin ja muukin pienkonepuoli normaaliin tahtiin. Puukaupassa on pientä alavireisyyttä, mutta sehän on normaaliin loma-aikaan kuuluva ilmiö. Suomi on kiinni heinäkuussa. Sahapuolella uutuuksia putkahtelee lanseeraukseen melkeinpä kuukausittain; siitä on Eu päästörajoituksineen pitänyt huolen. Moottoritekniikan kehittymisen ohella muutakin sahatekniikkaa on päivitetty eli äänenvaimennusta, tärinänvaimennusta ja ergonomiaa. Ja sahojen hinta ei ole juurikaan noussut.

Raivuripuolella molemmat isot eli Stihl ja Husqvarna ovat pistäneet mallistoa rajulla kädellä uusiksi. On hyvä aika päivittää vanha pärrä uuteen, sillä vaihtoraivureille on paras sesonki meneillään. Suurin osa vaihtokoneista menee kesämökeille heinäkoneiksi. Hintaluokka on pari sataa euroa. Näistä koneista on jatkuva pula; siksi teenkin blogimme lukijoille vaihtotarjouksen: Hyvitys toimintakuntoisesta raivurista kuin raivurista 150,- vaihdossa uuteen kampanjahintaiseen Huskiin tai Stihliin.

Tervetuloa vaihtokaupoille!

Jouni