KÖYHÄN EI KANNATA OSTAA HALPAA

Lisätty: 22.05.2009

Yrityksemme toimialan mukaisesti täällä tulemme esittämään mielipiteitämme ja  näkemyksiämme pienkoneista ja metsäalasta. Lisäksi täältä löytyy erilaista opetusmateriaalia metsäasioista ja sahan käytöstä. Pyrimme antamaan vinkkejä kokeneemmillekin sahankäyttäjille. Pelkällä sahallahan kukaan ei tee mitään, ja suomalainen mieshän tunnetusti ei tunnusta 3 promillen myötäsessäkään, että jotain opittavaa voisi olla.

Mielipiteet saattavat välillä olla kärjekkäitäkin, mutta kenenkään ei pidä niistä loukkaantuman, sillä saatamme olla aika ajoin syyntakeettomia tai ainakaan pyrkimyksenä ei ole tahallisuus tai sitten on. Lieventävänä asianhaarana tulemme aina vetoamaan savolaisuuteen, mikä ei ainakaan välttämättä sulje pois sitä mahdollisuutta, etteikö meiltä olisi turvallista ostaa.

Päivän vinkki otsikon mukaisesti: Köyhän ei kannata ostaa halpaa! Mutta mikä ihmeen virus suomalaisia oikein vaivaa, että se pitää kerta toisensa jälkeen saada kokeilla. Tässä taannnoin oli kilpailevassa liikkeessä keltaisen vaaran sahoja hurjassa 99,- tarjouksessa. Kahden tunnin päästä niistä ensimmäinen oli meillä huollossa ja päivän aikana myydyistä koneista on tähän mennnessä käynyt meillä noin puolet ja se toinen puoli on tietysti myyty niin kauas, että ne toisten korjaamojen ilona. Mielellämmehän me tietysti koneita korjaamme, kaikenmerkkisiä, kun se kuuluu toimenkuvaamme, mutta miksi ihmeessä ihminen haluaa moisen riesan itselleen, että ostaa epäkelvon kamppeen ja vielä työkalun. Minä tyhmä en ymmärrä!

Sahan kestoikä kuitenkin on 10-15 vuotta osa-aikakäytössä. Reilulla 200 eurolla saa jo husqvarnan tai stihlin, muovirunkoisen tosin. 15 vuodella jaettuna tuo satasen hintalisä tekee hurjat 7 euroa vuodessa. Tämän päivän matkakorvauksella se hupenee jo 15 kilometrin ajoon. Joten kovin kaukaa sitä halpissahaa ei kannata huoltoon tuoda takuuaikanakaan; puhumattakaan takuuajan jälkeisestä kestoiästä tai kuka ne takuuhuollot yleensä  tekee, missä ja miten.

Mutta Elon tai Ojalan laskuopin lisäksi taitaa olla muitakin laskuoppeja maailmalla. Matematiikka on ihmeellistä

Jouni