PÄIVÄN PUHEENAIHE

Lisätty: 17.02.2011

... mikäpä muukaan kuin lumi ja pakkanen; niinkuin siinä nyt Suomessa mitään erityistä olisi; paitsi määrä. Molempia on tullut ihan reilulla kauhalla ja näin metsäpalvelu-näkökulmasta ei taas kunnian kukko laula, kun koneet seisoo. Mutta minkäs teet? Mutta risukasaan jotain hyvääkin: ei asiakkaat häiritse päiväunia, saa siivottua nurkkia ja tehtyä ylipäätään niitä töitä, joita ei muka muulloin jouda. Ja hyvällä omallatunnolla saa kääriytyä peitonmutkaan kaminan kylkeen.

Toisen huono onni toisen leipä. Meidän sepät oli eilen menossa Ouluun huoltokoulutukseen, kunnes Pulkkilassa menopeli päätti sanoa sopimuksen reitti ja heitti vastalauseeksi öljyt mäjelle. Mikäpä siinä muuta kuin hinuria kehiin ja takatyvisenä haavoja nuolemaan kaupalle. Hankereissu, voisi joku koiranleuka sanoa, mutta noihin joutuu yrityselämässä tottumaan. Konemiehet varsinkin!

Tietyllä todennäköisyydellä tulee aina kylkeen, kun tarpeeksi pitkään tekee. Sitä varten pitää vaan olla katetta. Esimerkkinä olkoon vaikkapa meikäläisen mieliaihe puunkaato. Otat suorasta kaadosta vaikkapa satasen ja oot paikalla puoli tuntia. Joku saattaa pitää sitä ryöstönä, mutta kokemus on opettanut, että joka viidennessä pihapuussa justiin siinä sinun kaatokolon kohdalla on naula, johon sahaat sen 80 euron ketjun, josta voi sen jälkeen tehdä korkeintaan nyrkkirautoja jollekin kriminaalille. Että semmosta peliä.

Niin ja voihan pakkasilla vaikka kirjoittaa blogia! Terkkuja Savonlinnaan. Google Analyticsin mukaan olemme saaneet sieltä innokkaita lukijoita.

Jouni