TERVETULOA SYNTTÄREILLE 5.2

Lisätty: 04.02.2010

Mennyt vuosi koetteli monella tavalla kaupan alaa, emmekä mekään selvinneet siitä ruhjeitta; tavaraa on edelleen varastossa liikaa; lähinnä ajoleikkuria ja raivaussahoja. Ja kuten ahtaassa taloustilanteessa usein käy, volyymit laski ja katteet tippui. Varsinkin maatalouskaupan puolella kuluneen vuoden kisa oli todella kovaa. Kuten yhtiökumppani usein sanoo: "nyt on tilaisuus käyttää kauppiaan hädänalaista tilaa hyväkseen".  Mutta markkinatalous on sellaista

Metsolahan on muutakin kuin pienkoneliike eli Mika tekee maatalouden massatavarakauppaa ja allekirjoittanut juoksentelee metsässä, milloin sahan kanssa, milloin ilman. Monenlainen metsässä häärääminen antaa hyvän kokeilukentän niille sahoille ja varusteille, joita kaupan puolella myydään. Joskus joutuukin asiakkaalle sanomaan, että "älä osta tätä, tämä ei oo sulle käypänen", niin karulta kuin se kuulostaakin. Vaikka olemme kironneet näitä "rönsyjä" eli toiminnan monialaisuutta, niin niiden ansiosta tulemme kitkuttelemaan laman yli. Fakta on nimittäin se, että erikoiskaupan kannalta paikkakunn an väestökehityksessä ollaan jo kipurajan alapuolella. Väkimäärä ja ostovoima ei kertakaikkiaan riitä.

Mutta epä vaivuta synkkyyteen. Kiuruvesi on metsäpuolella sellainen harvinaislaatuinen pitäjä, että täällä on vielä hankintamiehiä. Satakunta sahaa pärisee talvisin harvennuksilla rankamiesten lisäksi. Se pitää saha- ja tarvikepuolta jonkinlaisessa nytkeessä tammi-helmikuulle asti. Hatunnoston arvoista työtä. Puukauppakin tuntuu piristyvän viime vuoden pohjalukemista lähes entisenveroiseen juoksuun.

Mutta uusi vuosi, uudet kujeet. Piristämme itseämme ja asiakkaitamme kivijalkamyymälässämme perjantaina täytekakkukahveilla.

Tervetuloa ja hyvää talvenjatkoa.

Jouni