HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Lisätty: 14.01.2010

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA Tämän toivotuksen olisi voinut toivottaa jo pari viikkoa sitten, mutta tuo ajan kuluminen on käsittämätöntä. Tammikuu on hujahtanut jo puoleen väliin ja vuosi hyvässä vauhdissa. Alkuvuodesta sitä ajattelee aina, että mitähän tuo tuleva vuosi tuo tullessaan itselle, perheelle, firmalle jne. Omasta kohdasta voin todeta, että minulla paukkuu neljät kympit ja tietenkin sitä miettii, että jonkilaisia rajapyykkejähän nuo vuosikymmenet ovat. Mutta eipä siinä mitään, vuotta ennen syntymääni kuollut ukkini oli aina lohduttanut, että ikähän on rehellisesti tienattua.

Vuoden alun ehdottomasti hyviä uutisia on metsäalan virkistyminen, joka näkyy puukaupan vilkastumisena, tai siis ylipäätään käynnistymisenä. Jos metsäalan syvin lama oli tässä, niin hyvä niin. Ihmiset tarvitsevat varsinkin täällä maaseudulla metsäalan euronsa, ja taitaa niitä kaipailla jokunen palvelualan yrityskin.

Metsäalan käynnistyminen tuo vipinää meille alalle palveluja tarjoaville, ja sahakaupan vilkastuminen viime vuodesta on varsin todennäköistä. Ptt:n Tapio Tilli ennustelee ostojen kaksinkertaistuvan viime vuodesta ja puun keskihinnan hän arvelee nousevan noin kymmenellä prosentilla. Tämä antaa tulevaisuuden uskoa meille metsästä joko suoraan tai välillisesti leipänsä ottaville. Kiitos kaikille vuodesta 2009 ja kaikkea hyvää kuluvalle vuodelle. Mika