EI SAA LANNISTUA

Lisätty: 05.10.2009

Suomi on elänyt ja näyttää vielä jatkavan elämäänsä metsäteollisuuden murroksessa.

Puumarkkinoiden ”kortit” tullaan jakamaan uudestaan ja peli on kovaa, kuka pystyy sopeutumaan muuttuneisiin olosuhteisiin ja kuka nostaa kädet pystyyn.

Meille maaseudun ihmisille, joksi minä luen lähes kaikki pääkaupunkiseudun ulkopuoliset alueet, on metsä ja puu aina näytellyt merkittävää osaa ihmisten elämässä. Jos ei tulon muodostuksessa, niin ainakin henkisen toimintakyvyn ylläpitäjänä. Osalle metsästys, marjastus jne. on kaikki kaikessa. Puhumattakaan harrastepalstojen merkityksestä; sekä mielekkäänä tekemisenä että metsästysoikeuksien antajana tai vaikka retkeilykohteena.

Puun hinnan määrittely tapahtuu maailmantalouden vallitsevissa tuulissa. Enää ei  pieni Suomi asialle mahda juuri mitään, on vain elettävä ajan hermolla ja koitettava löytää uusia vaihtoehtoja entisten lisäksi tai ehkä kokonaan tilalle.

Sahakauppiaan näkökulmasta olemme eläneet haasteellisia aikoja ja syksy tulee olemaan todella mielenkiintoinen. Minulle on yksi tietäjä ennustanut puukaupan lähtevän käyntiin syksyllä, mutta kun ei tiedä, että minä syksynä. Me olemme päättäneet olla ruikuttamatta, satsaamme hyvään palveluun, ajanhenkeen sopiviin valikoimiin, käytettyjen koneiden kauppaan ja jälkimarkkinointiin.

Mika