VERKKOKAUPPA

Lisätty: 18.03.2019

No niin!

Poksautettiin mekin nykyajan ilmiö elikkä verkkokauppa tulille. Tosin vielä sellanen karvahattu-malli. Parannellaan sitä mukaa, ku nähään, miten tavara kulkee, kannattaako siihen investoida. Se on selvä, että verkossa kaupankäynti on hintaorientoituneempaa, mutta ei meillä ainakaan kulurakenne ole rasittamassa. Ollaan vanhassa kiinteistössä, yritetään pitää varastoa kurissa ja suuri osa investoinneistakin on jo tapettu eli myymäläkalusteet, kassajärjestelmät, nettisivut, ulkovarastot jne., mitä nyt tämmösen puulaakin ylläpitoon joutuukaan satsaamaan.

8000 asukkaan pitäjänä erikoisliikeen asema on haastava, sillä ihmisiä ja sitä mukaa ostovoimaa on pitäjässä kertakaikkiaan liian vähän. Siksi kauppaa on haettava laajemmalta alueelta. Se vaan on kylmästi elinehto, tai sitten pitäs supistaa rajusti kulurakennetta eli käytännössä varastot ja henkilökunta minimiin. Mutta koitetaan nyt tätä.

Sen verran on aurinko paistanu, että ekat puunkaatokeikatkin tämän kevään kontakteja on päästy tekemään. Mutta se puoli lähtee liikkeelle vasta kun lumet alkaa sulaa, eli muutaman viikon joutuu vielä panttailemaan sahoja. Kaivinkone on meillä ollut kunnostusojilla läpi talven; ehkä nyt pahimpaan loska-aikaan pietään pieni tauko. Sit on muokkaukset ja kesällä taas päästään ojille. Sillai se vuoden kierto menee.

Mutta tässä pikaiset kuulumiset. Se on moro.

Jouni