HILJASTA

Lisätty: 06.03.2018

On ollu aika hiljanen Helmikuu ja Maaliskuun alku; lumi ja pakkanen on pitäneet siitä huolen. Auringon paiste on pikkusen saanu viriä ihmisiin ja niin uskomattomalta kuin se monesta tuntuu, ruohonleikkureita on alkanut liikkua. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee!

Mitään uutta ja ihmeellistä ei Metsolasta 2018 kuulu, samoilla kujeilla mennään. Nyt kun on ollu hiljasempaa, ollaan värkätty urakalla youtube-videoita; sesongin aikaan kun niitä ei juuri ennätä tekemään. Lumi tosin hankaloittaa sitä vähän. Keväällä olisi tarkotus paneutua vähän hakkuutekniikkaan. Eli mihin, miten ja missä järjestyksessä niitä puita olis järkevä kaataa. Usein näkee, että kaatosuunta on se missä, on tilaa ja siitä syystä esimerkiksi avataan ajoura ensin, mutta tämä menetlmä ei suinkaan ole se tehokkain. Mutta niihin saloihin paneudutaan sitten videoissa.

Kaupan puolella panostukset akkutuotteisiin ja automoweriin jatkuvat. Viime vuonna saimme akkupuolella hyvän spurtin, ja koneita on jo runsaasti kentällä "koeajossa". Palaute on kyllä ollut hyvää. Vaatii kyllä tietynlaista ennakkoluulottomuutta siirtyä akkukoneisiin vaikka rakentajapuolella akkuvehkeet on jo pitkään ollu arkipäivää, niin näissä raskaammissa koneissa eli moottorisahoissa, trimmereissä, puhaltimissa jne luotetaan vielä yleisesti bensavehkesiin. Mutta maailma muuttuu siinäkin asiassa. Ja tuntuu, että kiihtyvään tahtiin.

Se on moro.

Jouni