TALVENALKUA

Lisätty: 15.11.2017

Heissan

Alotin männä viikolla Sometrainer -kurssin eli tarkotuksena olisi kehittää ja päivittää omaa someosaamista. Siitäpä sain oivan inspiraation rustata uutta blogikirjoitusta, edellisestä näkyykin jo vierähtäneen aikaa! Pääpaino on tänä vuonna ollut facebookissa ja youtubessa, joten blogi on jäänyt vähemmälle. Vinkki oli, että blogissa pitäisi olla jotain asiakkaita hyödyttävää sisältöä. Härifrån tvättas!

Sahanostajan ABC.

1. Selvitä itsellesi, millaiseen käyttöön saha tulee? Me luokittelemme sahat neljään eri luokkaan tehojen mukaan. a. rankasahat (0,8-1,6 Kw) b. Isäntälinjan sahat (1,7-2,2 Kw) c. ammattisahat (2,4- 3,5 Kw) d. raskaat ammattisahat (3,6 Kw->). Jako ei ole ehdoton, vaan liukumaa on olemassa, mutta yksi näkemys asiasta.

2. Arvostatko lämpökahvoja. Lämpökahvoja saa käytännössä vain ammattikokoluokan sahoihin.

3. Tarvitseko käynnistyksen kevennystä? Useissa sahamalleista käynnistämistä on helpotettu erilaisilla teknisillä ratkaisuilla.

4. Hintaluokka, Paljonko haluat laitteeseen investoida? Halvimmillaan Stihlin tai Husqvarnan saa kahdensadan pintaan ja kalleimmat menee hyvän matkaa toiselle tuhannelle. Meillä myydään eniten kappalemääräisestikin 700-800 euron hintaisia ammattisahoja, vaikka niistä murto-osa menee ammattikäyttöön.

5. Turvavarusteet? Maailman halvin henkivakuutus: kypärä, turvakengät ja viiltosuojahousut! Logiikka toimii nii, että mitä vähemmän sahaat, sitä tapaturma-alttiimpi olet!

6. Jos saha ostetaan vähennyskelpoiseen käyttöön, hinnasta lähtee päältä 19,35 % arvonlisäveroa, ja lopustakin 30 % verovähennystä, joten sahan hinta käytännössä puolittuu ja lopun kun jakaa vaikkapa kymmenelle vuodelle, 800 euron sahasta jää 40,- vuosikustannukseksi. Oma näkemys onkin, että ostaa kerralla kunnollisen!

7. Valtamerkkejä on kaksi, Stihl ja Husqvarna, ja molemmat löytyy meidän talosta. Molemmilla merkeillä on omat vahvuutensa ja olemme siitä harvinainen liike, että käytämme itse koko ajan sahoja metsuritöissä ja pihapuunkaadossa, joten jonkinlainen tuntuma on tullut siihen, mikä malli toimii ja käy minkinlaiseen työhön. Stihlillä toimii tietyt mallit ja Huskilla taas toiset... Käyttäkää tietämystämme hyväksenne.

Siinäpä pikaiset!

 

Jouni