SYSSYÄ

Lisätty: 12.09.2017

Alakaa olla syksyn makua ilimassa, kun koevunlehet kellastuu. Normaali aika vuojesta, vaikka tuntuu, että kesä onnii jotennii myöhässä, ku osa viljoista on vielä vihreenä. Mutta vuojet ei oo veljeksiä.

Ajoleikkurikauppa on käynyt mukavasti ja tehtaan toimitusvaikeuksien vuoksi saimme tiettyjä koneita vasta nyt syyskuussa, joten tuli läjä vaihdokkejakin talvea vasten. Ne ei yleensä ole varastossa korjautumassa, joten hakekaapa sopuhintaan, jos tiedätte olevan ensi keväänä tarvetta leikkurille. Koneissa on 3 kpl nelivetojakin, jotka on vaihdokkeina vielä varsin harvinaisia. Ja muistattehan, että meillä on sellainenkin harvinaisuus, kuin takuu käytetyille koneille 3 vk, eli koskee moottoria ja voimansiirtoa. Ja kyllä siinä ajassa leikkuri tapansa näyttää.

Nyt on selvää, että akkutekniikka haastaa  polttomoottoritekniikan. Meillä on päämiehet tuoneet vahvasti näkemystä, että 10-15 vuoden päästä myydään enemmän akkukoneita kuin polttomoottorikoneita ja pari vuotta on itelläkin ollu käytössä akkuvehkeitä näissä raskaammissa koneissa ja eipä ole juuri moitteen sijaa ollut. Tehot ovat ihan kilpailukykyiset, tarpeeksi isoilla akuilla työskentelyaikaakin on riittävästi ja mikä parasta, suurilla työskentelymäärillä työskentely on halvempaa, mikä perustuu sähkön halpuuteen energiantuottajana. Kaksitahtimoottori on tehoton energiantuottaja.

Suurin este tässäkin muutoksessa on tietysti ihmisen ennakkoluulo kaikkea uutta kohtaan. Tunnistan sen jo itsessänikin. Ammatin vuoksi itsellä on mahdollisuus ja jopa jonkinlainen velvollisuus kokeilla uutuuksia ja esim. akkupuhallin on osoittautunut meidän käytössä ylivoimaisen käteväksi työkaluksi. Siispä kun tulet tekemään hankintoja, ota akkuvaihtoehto harkintaan, sillä se on tulevaisuutta.

Keväällä 2016 Metsolakin siirtyi someaikaan, eli faceen ja youtubeen ja nyt paras youtubevideomme on ylittänyt 20 000 katsojan rajan ja pari muutakin on 10 000 pinnassa. Ei huono tällaisen maalaispitäjän pienelle kaupalle. ja noihin katsojamääriin ei ole käytetty yhtään markkinointirahaa, vaan se on luontaista katsojavirtaa. Metsolan metsäkoulu jatkaa tässä syksyn päälle sarjalla uusia otoksia.

 

Ehkä vähän kuivempaa syksyä kaikille

Jouni