AKKUTEKNOLOGIAA

Lisätty: 04.03.2017

Heissan

Maanantaina 6.3 klo 11 esittelemme kaupalla Husqvarnan akkutuotteita. Tehtaan edustaja Pasi Rissanen tulee paikalle esittelykärryn kanssa ja tuotteita on mahdollisuus testata myös käytännössä. Mukana ovat ainakin moottorisaha, trimmeri, puhallin, oksasaha ja pensasleikkuri.

Teknologia on periaatteessa samaa, mitä on jo vuosikaudet ollut esim. Makitalla tai Ryobilla kirvesmiesten työkaluissa porakoneissa ja ruuvinvääntimissä jne. Nyt se on tuotu kehittyneempänä myös järeämpiin työkaluihin; syystä että akkujen painot ja varauskapasiteetti on saatu kehitettyä sellaiselle tasolle, että työskentely on mielekästä. Esimerkiksi 4,2 Ah akulla pystyy puhallinkäytössä työskentelemään puoli tuntia ja akun lataus pikalaturilla kestää saman ajan, jolloin kahdella akulla voi töitä tehdä yhtäjaksoisesti.

Itsellä on ollut 536 Lib akkupuhallin nyt vuoden käytössä kantojyrsimen mukana, jolloin sillä on näppärä puhaltaa roiskeet asfaltilta. Olen ollut erittäin tyytyväinen. Reppuvehkeeseen verrattuna etuja ovat nopeus ja pieni koko, eikä tarvitse läträtä bensojen kanssa. Kone sopii kokonsa puolesta hyvin esim. traktorin tai kuorma-auton hyttiin. Minulla yhden akun lataus on mainiosti riittänyt koko päivän ajaksi pikku puhalluksia tehtynä. Äkkiä ei uskoisi. Itselläkin suurin pelko oli, että akun kesto ei riitä järkevään työskentelyyn, mutta se pelko osoittautui turhaksi.

Akkuteknologia kehittyy huimaa vauhtia, sähköautotkin ovat jo ihan tätä päivää ja ehkäpä näemme vielä päivän, jolloin polttomoottorikoneet alkavat olla historiaa siellä, missä sähköä vain on saatavilla.

Hyvää kevään jatkoa

 

Jouni