Metsolan Metsäkoulu

Lisätty: 30.01.2017

Nonni

Alotettiin juutuupissa sarja videoita, joissa perehyttään raivaus- ja moottorisahan käyttöön. Ihan perusasioita, ei mitään kikkakolmosia, ainakaan vielä. Huomattiin nimittäin, että sellaisia pikkasen pintaa syvemmälle meneviä pätkiä ei sieltä löydy ja kun näitten asioitten kanssa kerran puuhastellaan, niin päätettiin laittaa sinne meidän näkemyksiä asiasta ihmisten iloksi.

On ihan hyvä huomata sellainen asia, että on täysin eri asia osata tehdä jotain ja sitten opettaa se sama. Opettamisessa joutuu työskentelytekniikan purkamaan pieniin palasiin ihan oman sisäistämisen takia ja samalla itsellekin hahmottuu, mitkä asiat on tärkeitä. Itse jaan lähiopetuksessa tekemisen työskentelyn vielä osa-alueisiin, joita ovat turvallisuus, työergonomia, perustekniikka ja sitten työskentelyä tehostavat tekniikat. Työskentelyä ei kannata lähteä tehostamaan, ennenkuin 3 ensimmäistä on kunnossa. Surullista havaita, kuinka paljon juutuupistakin löytyy "ammattilaisten" videoita, joissa työskennellään visiiri ylhäällä tai ylipäätään puutteellisin turvavarustein.

Mutta tilatkaapa kanava ja tykätkää ja jakakaa facebookissa, niin näitä tulee jatkossakin. Niihin kuitenkin oma aikansa menee, joten ihan harakoille ei raskis lämmitellä. Mutta näissä merkeissä, se on moro!

Ps. ohessa pari linkkiä:

https://www.youtube.com/watch?v=7XzYKG2Tepg

https://www.youtube.com/watch?v=dJJ5w2aotX4

https://www.youtube.com/watch?v=ew_vH4VXgMk