HYVÄÄ JUSSIA!

Lisätty: 23.06.2016

Hei På dig

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, sanoo vanha viidakon sanonta. Eli päivä on jo lyhenemään päin. Ihan ei näillä korkeuksilla lunta tullu, vaikka pari viikkoo sitten lämpötilat hipo nollan pinnassa - ja vettä sato. Oltiin sillon Kuopiossa riehumassa puita nurin ja uskottako, että ei ollu se päivä herkuimmasta päästä. Ei ollu!

Tiistaina saatiin viimoset taimet maahan, joten tämän kevään istutusurakkakin on niiltä osin selvä. Meleko pitkät kerkäthän noissa viimesissä taimissa näky olovan. Onneks on sajellu vettä tasaseen tahtiin; tommonen kasvussa oleva kuusentaimi haukkaa äkkiä paakun kuivaks, jotenka kastelun kanssa saa olla tarkkana. Pojat on ny sitten raivuilla; sen minkä niitä nyt on - vähän kuivan tuntunen on tämä vuosi niijenki suhteen. Mut tehään, mitä on ja sit tehään jotain muuta.

Kauppa on käyny normaalia nohevammin, tosin kevät oli aikasessa ja se mikä on ollu postiivinen yllätys, automowereita menee ihan tasaseen tahtiin eli läpimurto sen markkinassa on tänä kesänä. Robottileikkurissa on tulevaisuus ja Metsola on jo useamman vuoden hankkinut osaamista aparaateista asentamalla koneita  ja osalla henkilökuntaa on koneet rullaamassa omalla pihallaan. Käyttökokemusta kertyy sitäkin kautta.

Se on myönnettävä, että Husqvarnan järjestelmä oikeesti toimii. Viimeks maanantaina asennettiin yksi 430X Kiuruvedelle ja kun soitin asiakkaalle, "miten kone on pelannu" - oli vastaus, että kerran on jääny kiinni. Ja ennuste oli kuitenkin, että kun oli varsin puustoisesta tontista kysymys, niitä kiinnijäämisiä tulee päivittäin, ennenkuin kaikki juurenniskat ja montut on löydetty. Eli kamppeen maastokelposuus yllätti tällä kertaa asentajankin. Eli käytännössä, mistä pystyt ajamaan ajoleikkurilla, mooweri menee samasta! Ja meiltähän saat koneelle tyytyväisyystakuun, kun asennus on meidän tekemä.

Mutta nyt ei tämän pitempiä loruja. Toivottelen kaikille Hyvää Juhannusta. Älkää menkö päissänne rattiin, eikä uimaan ja muutenkin kannattaa olla ihmisiksi.

Se on moro.

 

Jouni