VAPPUA!

Lisätty: 28.04.2016

Huihaihoi

Sieltä se kevät tulla lohnistaa. Vettä on ruiluutellu ja välliin luntakii, mutta kohta lämpenee. Meinaan vaihtaa viikonloppuna kesärenkaat alle, ja se on kevään merkki se.

Puunkaatosesonki on nytkähtäny liikkeelle ja 2-3 päivää viikossa on nyt painettu jo hyvän aikaa. Tällä viikolla Jyväskylä ja Oulu ja perjantaina meinaan vielä putsata Kuopion listaa. Jyrsin on mukana, joten Kuopiossa onnistuu jyrsinnätkin. Maa on tosin monessa paikassa märkää. Eilenkin upposin jyrsimen kanssa sen verran lahjakkkaasti, että piti taljalla kiskoa montusta. Sieltä se vaan kiltisti tuli ja kantokin tuli jyrsittyä.

Pojat on alottanu raivuut ja äitienpäivän seutuun varmaan päästään istutuksille. Uusattiin kalustoa, eli pistin talven aikaan kaikki putket ja vakat myyntiin ja ostin pojille uudet vermeet. Mukava tehä töitä kunnon työkaluilla.

Kaupan puolella mennään vielä sellaista tasaista alkukevään vauhtia, ruohokoneissa on alkanut olla kyselyjä ja joku kauppakin on jo puristettu, joten kunhan kelit lämpiää ja tulee ekan leikkuun aika, niin raskaampikin konekauppa pääsee vauhtiin. Painopiste on meilläkin ridereissa ja automowereissa eli isompien pihojen koneissa.

Nyt ei kummenpia. Kaikille hyvää Vappua. Klara vappen!

Jouni

Ps. Kuvan kone, huippusiisti 950,-