KEVÄTTÄ KOHTI

Lisätty: 09.04.2016

Lumet sulaa huimaa kyytiä ja ei mee kauan, kun alkaa silmut turpoomaan kunnolla ja kohtapa se nurmikkokin vihertää. Voi tuntua varhaiselta, mutta ehkä voisit uhrata pari sekuntia tulevalle kesälle ja nurmikonleikkuulle. Kävin viime viikolla MTK:n kokouksessa esittelemässä mooweria maanviljelijöille ja perustelin heille hankintaa ajansäästöllä ja oikein itsekin hämmästyin sitä, kuinka paljon siihen meneekään aikaa ja äkkiä voisi luulla varsinkin viljelijöiööä olevan muutakin tekemistä.

Keskimäärin leikkuukertoja tulee n. 15 ja jos kertansa kestää vaikkapa  3h, kuten se helposti tekee, vaikka ajoleikkurillakin ajaisi, niin kesässä menee viikko työaikaa nurmikonleikkuuseen. Uskoisin, että jos se aika ei kuluisi niin pieninä palasina, moni pitäisi senkin ajan vapaata tai tekisi tuottavampia töitä. Karkeasti mooweri-investointi on suuruudeltaan ajoleikkurin hinnan verran, mutta pointti onkin, että työtä ei tarvi tehdä ja nurtsi on aina tikissä!

Teknologian pelko eli että kone ei syystä tai toisesta pelittäskään, on varmaan suurin este hankinnalle. Me olemme sen pelon poistaneet tyytyväisyys -takuulla eli rahat takaisin, jos ei pelitä ja meidän asennuksiin saa tänä vuonna kolmen vuoden takuun (akuille 2).

Itsellä on ollut mooweri jo neljä vuotta, enkä palaja enää takaisin perinteisiin leikkuutapoihin, en niinkään ajan vuoksi vaan sen takia, että piha on aina hyvännäköinen! Reunuksia joutuu muutaman viikon välein trimmeröimään, mutta se onkin ainoa vaiva ja sen joutuu joka tapauksessa tekemään, leikkasi millä tahansa.

Siispä Kipin kapin Metsolaan mooweriostoksille ja nauttimaan kesästä!

Jouni.