Lisätty: 05.01.2016

Porloiskista vaan

Muutama päivä on kuluvaa vuotta jo vierähtänyt, ja kelien puoilesta vähän tuimemmissa merkeissä. Alkajaisiksi pitää sanoa kiitokset Kiuruvetisille: teimme rakettikaupassa kaikkien aikojen toiseksi parhaan tuloksen. Ehkä teimme hieman omintakeista markkinointiakin, mutta ennenkaikkea se on osoitus siitä, että Suomessa ja Kiuruvedelläkin on perusasiat vielä kunnossa ja mieliala on kohillaan, eikä olla vaivuttu synkkyyteen. Eilen tosin Kiinasta tulleet uutiset teollisuustuotannon laskusta ja pörssin syöksystä eivät olleet ainakaan allekirjoittaneen mielialaa nostamassa. Noilla uutisilla kun on tapana tässä globaalissa maailmassa levitä sangen nopeasti.

Mutta itse katson kuitenkin suht positiivisesti tulevaankin vuoteen. Vetisestä syksystä huolimatta motot laulaa nyt täyttä häkää, ja puuvirtojen mukana liikkuu aina rahaa, ensi kesälle on meijän metsurikaartillekin jo vähän töitä, puunkaadot menee omalla painollaan, sillä omakotiasujat ovat yleensä aika vakavaraista väkeä ja kyllä kauppakin käy, vaikka monenlaisia uhkakuvia pilveilee taivaalla, joista verkkokauppa ja taloustilanne eivät ole niitä vähäisimpiä.

Pientä ennakkomainosta jo nyt, metsolan synttäreitä vietetään 4-5.2 kuluvaa vuotta. Luvassa on taas poskettomia tarjouksia, kahvia ja kakkua, vähän markkinameininkiä ja paljon Savolaista kaupankäyntiä. Tai ainakin kaupankäyntiä. Meikäläisen isä kun on alkujaan pohjanmaalta, ja ne ei siellä ilmansuunnalla ole ihan niitä huumorintajuisimpia, niin vanhan sanonnan mukaan poika ei ole kauaksi puusta pudonnut, vähän sellaisella "halki-poikki- ja pinoon" -luonteenlaadulla siis paiskattu. Ottakoon selvää, mitä meinattiin, joka ei tunne tai muuten tolokunna.

Mutta aikamuovi näyttää klo 6:52, joten määpä hipsin kahvinkeittoon, meillä alkaa kohta henkilökunnan palaveri, jos tsuumaillaan tulevaa vuotta ja sen kujeita. Tää on sit se vuosi, ku meikä täyttää 50, joten onnitteluja otetaan vastaan kaupan kassaan koko vuosi :-P.

Ja kuten syksyisestä kuvasta näkyy, paistaa se aurinko joskus meillekin! Tai siis ainakin Tumpille.

Tsemppiä kaikille.

Jouni