JOULUNALUSAIKAA

Lisätty: 14.12.2015

Kröhömmm

Hivvaatti pakkasella vaihteeks. Eilen pelotteli uutimissa, että tämän syksyn kelit on vasta alakua ilimastonmuutoksessa. Talavet on lyhempiä ja satteesempia, jotenka ee oo mehtäkelit korjaatumassa tulevina vuosina. Pittääkö tässä ruveta sorastammaan jo ajourattii? Ee ratkia konepolo joka paekkaan 2 kuukaaven talavessa. Juurkiäpä ja hirvikärpäset noosoo yhä pohjosemmaks. Pitäsköön pistee ensmäeset palamuntaemet itämään varulta?

Pietään nyt kuitennii joolu alta poekkeen. On meinaan jo ens viikolla! Myö yritettään rypistellä viimoset urakat pakettiin tällä viikolla. Joku puunkuato ja yks raevuu-urakka on luppaaksessa tälle vuelle, sittempä sitä jootaa kinkunsyöntiin. Joolun jäläkeen alakaa meellä rakettihössäkkä. Tavarat on jo varastossa ja 27. päevä sunnuntaena ruvetaa myyvvä luikuttelemmaan.

Nyt on vähä jähmeetä tämä kirjuuttaaminen, jotenka paras lopetella ja männä sohvanpieleen oottelemmaan inspistä. Jos ee ennen joolua irtoo, niin Hyvät Joolut kaikille säädyille; rotuun, uskontoon ja sukupuoleen katsomatta.

 

Jouni