MARKKINOITA PUKKAA

Lisätty: 13.11.2015

TÖKS

Ens viikon torstaina ois tarkotus pittää kaupalla pikku hulinat ja kärkitarjouksena on meillä Stihlin Ms 170, joita vaihellaan käyntikuntosiin Huskeihin ja Tilheihin 99,- välirahalla. Nyt ei ole asialla Vaatehuoneen Simo, vaan Metsolan Jouni. Ysiysi! Eikä se ny ainoo tarjous oo, vaan kaikenlaista varastoon kertynyttä hävitellään; ajoleikkurit käressä. Uuvet on myyty, mutta vaihdokkeja on vielä jokunen.

Tällä viikolla heitettiin perät Jyväskylässä ja Kuopiossa. Ens viikko taitaa olla niin löysä, ettei ole tiedossa kuin Kuopion keikka. Näitä omassa kotosuomessa pyörimisiä ei lasketa! Siitä se alkaa puunkaato hiipua, kun vähän vilauttelee lumia. Ennustettu on. Mutta on tässä painettukin. Huilitauko tulee tarpeeseen. Kalustoakin pitäisi välillä huoltaa. Pakun hyllyt ja tavaratila on lievässä siivoamisen tarpeessa. Jostain kummasta sinne kantautuu sahanpuruja...

Maalimankuluku on mallillaan. Eurooppaa koettelee kansainvaellus, Lähi-Idässä sotivat tapansa mukaan ja kaikki on velkaa toisilleen alushousuja myöten. Jospa joskus ois oikeesti rauha maassa!

Mutta häätyy kertoo, että kävi sukulaisia kylässä. Isänpäivänä oli tietysti muksut käymäs ja tietysti se tuore 1,5 kk muksunmuksu eli jos ei oo vielä tullu julukastua, niin meikästä on tullu Ukki! Mutta ne sukulaeset eli siskoplikka kävi puoliskoineen kylässä. Merja söi kakkua! Paljon! Ja opasti naamakirjassa, jota yritän vielä vähän aikaa vältellä. En ala, jos ei oo pakko!

Mutta laitelkee immeeset valoporoja pihamaalle, juokee lökiä ja juoskee kaapassa ihtennä höperöks. Joolu tulloo siitä huolimati!

Aamen!