PARTUROINTI JATKUU

Lisätty: 18.10.2015

Juh

Tämäkin viikko painettiin Jyväskylässä; kelit suosi, onni suosi, eikä ollut väärällä jalalla nousseita ihmisiäkään liiemmälti liikenteessä. Varsin tyytyväisin mielin siis ollaan suunnistamassa viikkoon uuteen. Ensi viikonkin meidät löytää vielä Jyväskylästä, sitten on Oulun ja Kuopion vuoro. Kiitos asiakkaille kärsivällisyydestä! Pari kertaa vuodessa tulee tällaisia isompia urakoita ja silloin tahtoo normikierto kärsiä, mutta kuten eräs asiakas totesi, että "kun tuo puu on tuossa jo 80 vuotta ollut, kai se siinä jaksaa vielä pari viikkoa odottaa". Puu kyllä, mutta kun me ihmiset taidetaan olla niitä kärsimättömiä. Kyllä sen tunnistaa väliin itsestäkin: kaikki mulle heti tänne nyt!

Kahtalainen on taloyhtiöissä ihmisten suhtautuminen pihapuihin. Jotkut ei halua kaadettavan yhtään mitään ja toiset taas voisi pistää kaikki matalaksi. Toinen tykkää valosta, toinen varjosta. Yritä siinä sitten hieroa kompromissia. Sen huomion olen valitettavasti tehnyt, että arkkitehtikoulutukseen pitäisi pihasuunnittelu lisätä oppiaineeksi. Jos joku sellaista ammattia harjoittava tätä lukee, niin pari vinkkiä purunpoistajan näkökulmasta. 1. Puita ei pidä istuttaman viittä metriä lähemmäs rakennusta tai kulkuväylää. Se kun on taimi sievä pienenä, mutta 20 vuoden päästä valossa kasvettuaan parhaillaan 10 metriä leveä ja 20 m pitkä rotisko. Latvukselle ja juuristolle pitää olla tilaa! Valitkaa oikeita puulajeja tai sitten leikatkaa! 2. Arkkitehdin pitää muistaa suunnitteleman, minne laitetaan lumet talvella ja minkälaisella koneella pitää pystyä auraamaan! Nyt siellä rakennetaan sellaisia kiuluja, jonne ei taivu kuin lumikolalla ja lumet kasataan kukkapenkkiin, kun ei ole muualla tilaa. Käytävän päässä pitää olla aina tilaa lumikasalle!

Parasta lopettaa, kun alkaa verenpaine nousta ja tulee pitkä kirjotuskin. Pistän taas kuvan, niitä on mukavampi kattoo. Jatketaan Tumpin ruokailukuvilla eli juoksulounas ja tällä kertaa menee viinirypäleitä, ilmankos naurattaa!

Tsah

 

Jouni