TAIMET MAASSA

Lisätty: 27.06.2015

Jo vain, sano!

Taimisouvi on sitte tältä kesää ohi. Juhannuksen aatonaattona taottiin viimeset sintit mättäisiin ja pojakki pääsi tekemään juhannusvastoja huolettomin mielin. Itelläki arki vähä helpottuu, ku taimien roudaus jää pois kuvioista; joutaa oleen kaupallakin. Pojat riehuu lumiin asti raivuilla ja tälle kesää urakkaa on siunaantunukki ihan koko ruko. Siitä harvinainen tilanne mehtäpuolella, että miestyön osalta on saanu kaupata ei-oota jo jonku aikaa.

Lauantaina 4.7 klo 12-16 meikä pitää omalla kotipihallaan eli Kiuruveellä osoitteessa Eerikintie 15 Automowerin eli robottiruohonleikkurin esittelytilaisuuden. Se on siellä jyränny nurtsia jo kolme vuotta, enkä enää palaja entiseen leikkuutyyliin. Nurmikko on aina siisti, eikä tarvi perjantaina murehti: nurmikko pitäs leikata, nurmikko pitäs leikata... Tekniikka on osoittautunu toimivaksi ja kun asennuksen tekee huolella tai tilaa sen meiltä, niin sempä jälkeen saa nurmikonleikkuun unohtaa ja tehdä silläkin ajalla jotain mukavampaa. Yllättäen nimittäin voimakkaasti kasvava käyttäjäkunta on isot maatilat, joilla ehkä on muutakin tekemistä, kuin istua leikkurin pukilla. Maatiloilla on yleensä isot pihamaat ja sen myötä leikkuuseenkin menee aikaa. Puolen hehtaarin pihaan saa kohta varata kokonaisen päivän, jos on vähääkään kierreltäviä istutuksia tai muita hökötyksiä pihamaalla. Ja naisväellä kun on sellainen ihana taipumus sinne kaikenlaista viritellä. Jos ei mitään muuta, niin ainakin Perennapenkki! :)

Se on silviisii siis, että tervetulloo ihmettelemään automaattista leikkuuta. Jos ei lauantaina pääse, niin ottaa hihasta kiinni, voin käydä esittelemässä toimintaa muulloinkin. Lomia oli tarkotus pitää Iskelmäviikko ja jollain tapaa edellinenkin, mutta soittamalla se selviää, missä jallu luuraa eli allekirjoittaneen tapauksessa siis Jouni.

Sain palautetta puhekielen käytöstä kirjoitetussa tekstissä (eli siis tässä plokissa) ja ymmärrän kyllä huolen kirjoitustaidon ja äidinkielen rapautumisesta, mutta aion silti kategorisesti jatkaa valitsemallani linjalla ja pahoittelen, jos jollakulla on vaikeuksia saaha tolokkua näistä sepustuksista. Kysymällä seki selvii!

Vaikka Päätalon tekopitäjässä mies ei ookkaa mikkää terviisipoika, ni koska en oo sattunna siellä syntymää, vaan ihan tässä kotopitäjässä Kiuruveellä, niin Terveesiä Pyhäsalamisille lukijoilleni! Kuvassa kevään viimosia kuormia mänössä aukolle siis Pyhäsalamen puolella. Kärrissä kulukoo 10560 kipaletta ritilässä olovoo keskipaakkua eli koko ukkoköörin päivän eväät.

Jouni