VAPPUAPA HYVINKIN

Lisätty: 01.05.2015

Slurps

Eli työn päivänä töissä tietysti, kuten yrittäjälle kuuluukin; noo paperihommia vain, ei sen ryskempää. Pari viikkoo painettiin Jyväskylää Keljo-Säynätsalo-Korpilahti -akselilla ympäriinsä. 238 puuta meni tuona aikana nurin ja vieläpä hallitusti. Nyt keskitytään sitten enemmän Oulu-Kuopio suuntaan. Hiukan meinasi tuulet haitata urakkaa, ja pari kohdetta jouduttiin jättämään kesken suunniteltuna kaatopäivänä, kun yltyi sen verran puistamaan latvoja, ettei haluttu ottaa riskiä. Yleensä raja on siinä 5-6 m/s, mutta toissa viikolla huiteli yli kymmentäkin ja puuskissa vielä kovempaa. Tosin se, että lehteä ei vielä ollut koivuissa, antoi meille jonkin verran helpotusta. Ja tulee vähemmän roskaakin siivottavaksi.

Vapunaattona huiskasi mukavan yllärin, tai se mikään yllätys ollut, kun säätiedotuksesta oli tieto; mutta lunta oli aika topakasti maassa. Onneksi oli vielä talvikummit alla, niin ei ollu mulla hätäpäivää. Oli jyrsinkeikka Kuopiossa ja tulipahan todettua, että ei se oo toi kantojyrsin lumityökalu; perin huonosti kulkee hangessa! Varsinkaan 30 % rinteessä, sai tuupata takaa tosissaan :).

Nyt sitten vaan ootellaan kunnon kevättä, taidetaan olla aikaslailla normaalissa aikataulussa. Etelässä on kuulemma jo puut hiirenkorvalla, mut tääl ei ees mökin seinän kupeessa nurmi viherrä, mikä yleensä on hyvä merkki ilman lämpenemisestä.

Mut pyhäpäivän kunniaksi ei tämän pisempiä. Kuvassa Tumppi lounastauolla eli lennosta säilykemandariinia naamariin risuautoa ootellessa.

Pitäkä itsestänne huolta!

Jouni