HIIHTOKELIT FINITO

Lisätty: 28.03.2015

TSIPPI DIPPI DII

 

Ennenkuin tosi riehuminen alkaa, pyörähin vielä jokusen päivän kunnon hangilla, ne kun on meilläpäin aika vähissä jo. Eli Äkäslompolossa suksittiin, ja oli kelit kohallaan, että pysty vetään välillä ihan somia päivätaipaleita. Kaikkea kelin ja jaksamisen mukaan 16-45 km väliin. Laduista piti tampparimiehet hyvää huolta, ja jo kasin pintaan aamusta oli valmista paanaa kymmeniä kilometrejä kaikkiaaan 330 kilsan verkostosta - kattoi vaan kepsistä, missä oli jullit liikkunu sille aamua ja eiku menoks. Parasta olikin suksutella aamusta ja häipyä heti vähän etäämmälle, niin sai olla väenpaljoudelta ihan rauhassa. Monena aamuna pääsin korkkaan ladut ekana, oma kiksinsä siinäkin!

Latukahviloita alueelta löytyy kymmenkunta, joten eväitä ei tarvinnu raahata mukana. Siinäpä perin yksinkertaisen syyt alueen suosioon: huima hyvin hoidettu latuverkosto, latukahvilat, tietysti rinteet, riittävästi majoituskapasiteettia ja tarpeelliset huvitukset! Kun vertaa vaikkapa meidän omaan Tahkoon, niin se valitettavasti jää auttamattomasti jälkeen jo kahdessa ekassa eli latua 57 km (ylläs siis 330)  ja latukahviloita 1 kpl (ylläs 10). Rinteet 63 versus 23, ravintolat 30 / 14 ja majoituskapasiteetti 23 000 / 8000. Kirimisen varaa siis on! Tsemppiä vaan Tahkon markkinoijille ja yrittäjille, sielläkin on tullut käytyä useamman kerran!

Tarinan opetus tietysti on, että ei yrittäjä karvoistaan pääse lomallakaan, vaan tulee pähkäiltyä palvelua, kannattavuutta ja markkinarakoja aina vierailla mailla liikkuessaan ja väleen sieltä jotain tarttuu mukaankin. Mutta nauttikaa ihmiset Suomen luonnosta, se on meillä täysin alihyödynnetty voimavara!

Jouni