KEVÄÄN MERKKEJÄ

Lisätty: 23.02.2015

Loiskista

Merkit on ilmassa joo, koko viikko Kiuruveelläkin luvannu nollan kelejä, vaikka tilastojen mukaan nyt ois keskimäärin aika olla vuorokauden keskilämpötila alimmillaan. Sanotaan, että talven selkä taittuu ja se perimätiijon mukkaan eli meikäläisen opiskeluajoilta muisteltuna on helmikuun 27 päivä. Siitä aletaan posotella kevättä kohti.

Toinen täälläpäin noteerattu viisaus on, että mehtäkelit loppuu pääsiäiseen, oli se sitten millon tahansa. Elikkä lumet alakaa olla niin höskässä, ettee konneet ennää pysy metässä pinnalla. Tiethän on kuralla jo 2-3 viikkoo aikasemmin. Että luonnonvoimiin kanssa tässä taestellaan! Ja nyt on lumet suvenna ihan pohjamutia myöten ja roota on hangen alla meleko olemattomissa, jotenka pitkä ee oo aeka piäsiäeseen!

Kolomas meekäläeselle kevättä huutava merkki on, että ku puhelin alakaa piristä. Siihen ee oo lämpötilalla niinkää merkitystä, vaan auringonpaisteella. Ku valakia alakaa taevaalta porottoo kunnolla, niin johan alakaa samsunki pölöpättöö. Siitähii on jo pieniä merkkijä ollu; hätäsimmät alakanu jo tillaella puunkuatoja kevvääks.

Semmosta on valssi kesällä ja tango talavella. Se on soromnoo näestä kiireestä. Ottakee hihasta kiinni, jos on asijata! Kuvassa onnellinen , mutta väsynyt hiihtäjä, takana 20 kilsaa ja vajaa kymppi edessä, vielä jaksaa naurattaa?

 

Jouni