SYNKKÄÄ ON JA IKÄVÄÄ

Lisätty: 15.11.2014

stubbadaadaa

Taloustilanne maalimalla nimittäin ja nämä marraskuun kelit! Nyt pitäs Suomi-pojan ottaa itteesä oikeesti niskasta kiinni ja ruveta tosissaan tekemään syömävelalle jotain. Budjetointihan on siinä mielessä perin yksinkertaista, että joko tuloja lisää tai menoja vähemmäks, jos meinaa tasapainossa pysyä! Ja valitettavasti talouskasvun ollessa hyytymäpisteessä ja kun sitä entistäkin velkaa on lajinsa kertynyt, niin pitäs vaan osata lyyvvä kurenauhoja menosäkistä kiinni. Van vaikeeta se tuntuu olevan; kukaan ei oo valmis tinkimään omastaan, kaverin perseellä on helpompi istua muurahaispesässä! Mutta antaapa hevosen murehtia, sillä on siihen soveltuvampi kallonrakenne. Ja kelittii jätetään rauhaan, kun ei meikäpoika niillekään taija muuta, ku lisätä kalsareita!

Mutta jotain valosata meijännii risukasassa. Suatii Jyväskylästä isompi puunkuatourakka; semmoset 500 pihapuuta pitäs huijella kessään männessä nurin. Kerkesin jo orientoetua, että saes jo vaepua talaviunille, mutta yks rykäsy pittää vielä tehä ennen joolua. Mutta tehhään poes! Sen verran on hämäriä ja lyhkäsiä nuo päevät, ku ee vielä oo luntakaa, että tilasin pojille Huskilta huomioväritakit ja ohtalamppuja; jospa niillä pärjättäs näissä keleessä. Par viikkoo on meellä nyt ollu käätössä Huskin uuvet Teknikalin kypärät ja turhaan eevät oo niitä kehunu! On kevyt ja yhestä ruuvista tapahtuva kireyden säätö on just tähän vuojenaikaan hyvä, kun välillä on pipo piässä ja välillä ei! Ja kyllä semmosilla pikkujutuilla, ku heijastimilla, on meijän käätössä merkitystä. Se suattaa olla se ratkaseva tekijä, joka pelastaa tilanteen, kun kaikki muut varotoimet on pettäny! Mutta eepä mualata piruja seenälle! Se ylleesä roekkuu siellä vakloomassa mualoomatakkii.

Semmosta peliä tiällä! Toevotan kaekille aviosäätyyn kahtomati hyvvee syksynjatkoo, ku ee tämä älyä tästä talaveks kerta muuttua!

 

Jouni