RAMPPA KALAKATTAA

Lisätty: 03.10.2014

Jokkantii

 

Kaks päevee on tässä mookaroetu varastoo pienemmäks; ja ihan hyvällä menestyksellä. Ne, joella on lompsa lyönnissä, pystyy näen talaven korvalla tekemään näppäsen tilin, ajottamalla hankintoja sopivasti. Varastossa olevia kausikamppeita itekukanennii kaappias sutkutteloo mualimalle. Ens kesän ennakot on monella jo tehty tae aenakii näellä huitteilla vekkeillä. Siks parempi hankkiutua erroon vanahasta varastosta.

Syksystä näyttää tulevan viime vuosiin malliin pitkä. Muutamana uamuna on piässy tuullasia rapsuttammaan, vaekka vanahaan malliin jos mäntäs, lokakuun lopussa tulis pysyvä lumi muahan ja mua oes muutaman viikon ennen sitä ankkana. Mutta eepä valiteta, ku ee sille kerta mitä voe.

Meekäläesen tavottaa ens viikolla muanantaena Kuopiosta, sitten kävästään Oulussa ja loppuviikolla suunta on Jyväskylään. Normi rundi eli ramppa kalakattaa vielä hyvällä teholla. Ekat lumet ku luoja pukkoo, niin sittä ruppee kuivamaan ja aakee vasta ens maaliskuussa uuvestaan. Mutta kylläpä tästä talaviunille jo jootaakii, ollu varsin hektinen kesä.

Se on näkemiin toestaseks.

 

Jouni