Lisätty: 03.09.2014

heissulivei

Helenan päivänä pikku viima pyyhki taas Suomea ja sattui laskeutumaan Kiuruveden kohdalla, jonne iski syöksyvirtaus taajamaan. Ja jälki oli rumaa. Satuin olemaan itsekin kotona todistamassa tapahtumaa, joka kesti vain muutamia minuutteja. Vesi tuli konkreettisesti vaakasuoraan, tuuli välillä omituisesti maata pitkin, niin että maanrajasta kaatoi pieniä pihlajia, mutta isommat pysy pystyssä. Toisessa kohti tuuli taas veteli surutta puolimetrisiä kuusia 3-4 metrin korkeudelta poikki, kun ei saanut juuria irti.

Kolme viikkoa meni meilläkin pelkästään Kiuruveden taajaman kohteita siivotessa. Pahin tapaus oli 7 tukkikokoista runkoa talon päällä. Missä vain mahdollista, käytimme puominosturia apuna. On turvallista ja nopeaa, eikä poistaminen riko rakenteita enempää ja siivoaminenkin on helpompaa, kun saadaan tavara tasaiselle.

Myrsky tietysti aiheutti, että normihommat sai siirtyä ja niitä ehtikin kasaantua niin, että viimeset 2 viikkoo on juostu kieli vyön alla Oulu-Jyväskylä-Kuopio -akselia. Mutta nyt alkaa jo tavan arki tavoittaa ja ensi viikolla ehtii pitää jonkun toimistopäivänkin.

Syksyn merkit on ilmassa, sillä koivuissa näkyy jo keltaista ja ensi viikolle on luvannut nollan pinnassa olevia öitä. Saa syksy ja saa tullakin!

Moto riehuu tuolla yhellä tontilla, niin kiiruhdan tästä paimentamaan sitä, ettei karkaa naapuriin.

Se on MORO

 

Jouni