VERKKOKAUPPA

Lisätty: 18.03.2019

No niin!

Poksautettiin mekin nykyajan ilmiö elikkä verkkokauppa tulille. Tosin vielä sellanen karvahattu-malli. Parannellaan sitä mukaa, ku nähään, miten tavara kulkee, kannattaako siihen investoida. Se on selvä, että verkossa kaupankäynti on hintaorientoituneempaa, mutta ei meillä ainakaan kulurakenne ole rasittamassa. Ollaan vanhassa kiinteistössä, yritetään pitää varastoa kurissa ja suuri osa investoinneistakin on jo tapettu eli myymäläkalusteet, kassajärjestelmät, nettisivut, ulkovarastot jne., mitä nyt tämmösen puulaakin ylläpitoon joutuukaan satsaamaan.

8000 asukkaan pitäjänä erikoisliikeen asema on haastava, sillä ihmisiä ja sitä mukaa ostovoimaa on pitäjässä kertakaikkiaan liian vähän. Siksi kauppaa on haettava laajemmalta alueelta. Se vaan on kylmästi elinehto, tai sitten pitäs supistaa rajusti kulurakennetta eli käytännössä varastot ja henkilökunta minimiin. Mutta koitetaan nyt tätä.

Sen verran on aurinko paistanu, että ekat puunkaatokeikatkin tämän kevään kontakteja on päästy tekemään. Mutta se puoli lähtee liikkeelle vasta kun lumet alkaa sulaa, eli muutaman viikon joutuu vielä panttailemaan sahoja. Kaivinkone on meillä ollut kunnostusojilla läpi talven; ehkä nyt pahimpaan loska-aikaan pietään pieni tauko. Sit on muokkaukset ja kesällä taas päästään ojille. Sillai se vuoden kierto menee.

Mutta tässä pikaiset kuulumiset. Se on moro.

JouniHYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Lisätty: 29.12.2018

SE ON MORO

Vuosi vetelee viimesijään. Lumen vähäinen määrä on tehny, että kauppa on käyny ihan viime päiviin asti ja ilmeisesti puukauppakin, koska tilinpäätösostoja on riittänyt meillekin, mikä on aina positiivinen merkki.

Lue lisää »JOULUNODOTUSTA

Lisätty: 14.12.2018

Molskista

Hiljasuus on ruvenna hiipimään kaupan puolelle, niinku meillä aina juhlapyhien eellä käy. Ihmiset keskittyy ihan muihin asioihin, ku sahojen huuvattamisseen ja näen talavella ruohoasiat tuskin voes vähempee kiinnostee. Ja vielä harvempi ajeloo jäesen muan aekaan polokupyörälläkkää, joten ee piäse saranat ovessa kulumaan.

Lue lisää »LOLA TULI JA MENI!

Lisätty: 28.09.2018

Soon moro

Viime laavantaena ol meellä harvinaesia vieraita, vuojen -96 Miss Suomi, Lola Odusoga. Vieraita kävi talossa 450, Lola jako 300 nimmarilla varustettua ämpäriä, pulla meni 250 siivua ja Kiurun Leipomon pikana toimittamaa torttua vajaa pari sataa kipaletta. Ja kassakin kilisi, joten kaiken kaikkiaan onnistunut päivä.

Lue lisää »LOLA METSOLASSA 22.9

Lisätty: 06.09.2018

Kiuruveellä on 22.9 Ämpärpäevä-niminen tapahtuma. Kaikenlaista hulinaa luvassa ja jaossa on eri yrityksissä yhteensä 500 kpl Milla Paloniemen Kiroileva siili -piirroksella varustettuja ämpäreitä, tori täynnä ohjelmaa, kirppiksiä, katuruokaa jne. 

Lue lisää »


TAKASI TYÖELÄMÄÄN

Lisätty: 01.08.2018

Eli lomat on lusittu, ja kerrankin oli sellaset etelämerelliset kelit lomaviikolla. Täs on ammatissa tottunu kaikenlaisiin sääilmiöihin ja jos kelien mukaan rupee kattelemaan, viittiskö töihin lähtee, jää aika monesti lähtemättä. Tää siis noissa ryskähommissa, kaupallahan se on se ja sama, mitä taivaalta tulee.

Lue lisää »


LOMALLA

Lisätty: 12.07.2018

Ollaan kiinni 16-22.7. Kahesta syystä, ensinnäkkii, henkilökunnan kesälomia suahaan piettyä (ite ei ois niin väliks) ja toinen, että kun Kiuruveellä on iskelmäviikko, niin meillä hiljenöö kauppa ihan totaalisesti. Ihmiset keskittyy viihteelläolemisseen ja sillon ee tuu ensmäesenä teräketjuöljyn tai raivaussahan osto mieleen. Ja ehkä sitä ihminen ee oo kone, vaekka oon niin kuvitellu 25 vuotta, minkä tässä on työelämässä oltu. Meillä sesonki on raju, toukokuun myynti oli 15 -kertanen tammikuuhun verrattuna ja tietää tietysti sitä, henkilökunta joutuu venymään, että saadaan asiat suurinpiirtein hoidettua.

Lue lisää »


HYVÄÄ JUSSIA

Lisätty: 20.06.2018

Kesä tais mennä jo; siltyä se aina Juhannuksena tuntuu, kun tietää, että päivä alkaa lyhenemään. Meillä on ollut huikee kevät, ajoleikkureita on mennyt ennätystahtiin, kiitos ennakkokaupan ja puutakin on kaadettu ihan tasaseen tahtiin. Sillä sektorilla kilpailu on kyllä kiristynyt, niin että takavuosien katteita voi vain haaveilla. Leikkurikauppa on ollut aina tiukkaa, joten siinä ei nostalgisiin tunnelmiin pääse.

Lue lisää »


EI ENÄÄ NIIN HILJASTA

Lisätty: 27.04.2018

Kevät se surahti käyntiin. Ihan käsittämätöntä, miten ihmiset herää jostain talviunesta ja puhelin alkaa piristä. Päivässä tulee parikymmentä puhelua, joten älkääpä hätääntykö, jos en ihan heti vastaa.

Lue lisää »


HILJASTA

Lisätty: 06.03.2018

On ollu aika hiljanen Helmikuu ja Maaliskuun alku; lumi ja pakkanen on pitäneet siitä huolen. Auringon paiste on pikkusen saanu viriä ihmisiin ja niin uskomattomalta kuin se monesta tuntuu, ruohonleikkureita on alkanut liikkua. Kyllä se kesä sieltä vielä tulee!

Lue lisää »


TAMMIKUUTA!

Lisätty: 24.01.2018

Päevee

Pari päevee ol oekeeta talaveekii, mutta tuas kipristellään lumisatteessa. No, sille ei voija mittään. Tammikuu on meelle hilijasta aekoo, niin ollaan tässä väkerretty somejuttuja, facea ja youtubea. Sesonki ku alakaa, niin niitten kans ee tunnu ennee niin jootavan värkkäillä.

Lue lisää »HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Lisätty: 31.12.2017

Porloiskis

Se on taas yksi vuosi takanapäin ja uudet haasteet edessä. 2017 talous käänty vihdoin ja viimein selvään kasvuun ja se on näkynyt meilläkin. Ihan hyvä vuosi on takana ja odotukset ensi vuodelle on sen myötä kovat.

Lue lisää »JOULUNALUSHULINAT

Lisätty: 24.11.2017

Pitemmittä puheitta!

Lue lisää »


TALVENALKUA

Lisätty: 15.11.2017

Heissan

Alotin männä viikolla Sometrainer -kurssin eli tarkotuksena olisi kehittää ja päivittää omaa someosaamista. Siitäpä sain oivan inspiraation rustata uutta blogikirjoitusta, edellisestä näkyykin jo vierähtäneen aikaa! Pääpaino on tänä vuonna ollut facebookissa ja youtubessa, joten blogi on jäänyt vähemmälle. Vinkki oli, että blogissa pitäisi olla jotain asiakkaita hyödyttävää sisältöä. Härifrån tvättas!

Lue lisää »SYSSYÄ

Lisätty: 12.09.2017

Alakaa olla syksyn makua ilimassa, kun koevunlehet kellastuu. Normaali aika vuojesta, vaikka tuntuu, että kesä onnii jotennii myöhässä, ku osa viljoista on vielä vihreenä. Mutta vuojet ei oo veljeksiä.

Lue lisää »


KESÄÄ

Lisätty: 03.07.2017

On näköjään ollu keväällä huisketta, kun ei oo joutanu blogiin kirjuuttelemaan. Puutahan sitä on pistetty nurin ja ruohokoneita maalimalle, ei siis mitään uutta ja ihmeellistä. Pakko sanoo, että talous on kääntynyt nousuun. Kauppa on käynyt ja se on käynyt helpommin, kuin monena vuonna taaksepäin. Ihmiset uskaltavat löysätä kukkaronnyörejään ja sillä tavallahan se rahankäyttö leviää. Ei se meilläkään jää mihinkään makaamaan, vaan investoidaan uusiin tuotteisiin ja koneisiin.

Lue lisää »


KEVÄTTÄ

Lisätty: 04.04.2017

Hopsansaa

Kevät edistyy hitaasti, mutta kyl se sieltä tulee. Meille pukkaa lähes päivittäin kevään ja kesän sesonki tavaraa varastoon, joten kesä on mielessä, vaikka pihalla ei siltä näytäkään.

Lue lisää »AKKUTEKNOLOGIAA

Lisätty: 04.03.2017

Heissan

Maanantaina 6.3 klo 11 esittelemme kaupalla Husqvarnan akkutuotteita. Tehtaan edustaja Pasi Rissanen tulee paikalle esittelykärryn kanssa ja tuotteita on mahdollisuus testata myös käytännössä. Mukana ovat ainakin moottorisaha, trimmeri, puhallin, oksasaha ja pensasleikkuri.

Lue lisää »Metsolan Metsäkoulu

Lisätty: 30.01.2017

Nonni

Alotettiin juutuupissa sarja videoita, joissa perehyttään raivaus- ja moottorisahan käyttöön. Ihan perusasioita, ei mitään kikkakolmosia, ainakaan vielä. Huomattiin nimittäin, että sellaisia pikkasen pintaa syvemmälle meneviä pätkiä ei sieltä löydy ja kun näitten asioitten kanssa kerran puuhastellaan, niin päätettiin laittaa sinne meidän näkemyksiä asiasta ihmisten iloksi.

Lue lisää »JOOLUN PIÄLLÄ

Lisätty: 23.12.2016

Heippa

Kylläpä män joolunalusaeka suipakkata kyytiä. Huomenna on sittä jo uatto. Myö paestettiin kinkku jo viime yönä, uamulla sae ensmäeset maestiaeset. Lohnakkata oel. Passoo sitäö ens tiistaena pyöriä töehin.

Lue lisää »JOULUN ALLA

Lisätty: 13.12.2016

gooosh

 

Lue lisää »LUMET SULI

Lisätty: 26.11.2016

Suli suli

Ja sato uuvestaan. Hyvä oli, että suli välillä. Suatiin ruapastua loput puunkaatourakat valamiiks. Listat alakaa olla aika tyhjät, jotenka kohta suahaan vaepua talaviunille. Empä pistä vastaan. Seoroovan kerran herätään maaliskuussa!

Lue lisää »LUMET TULI

Lisätty: 14.11.2016

Huh huh

Oli kova rykäsy, painettiin kuus viikkoo silimä pitkällä Jyväskylässä urakkaa, ensin pari sataa kantoo jyrsittävänä ja sitten 315 puuta nurin ja kuorma-auton kyytiin ja puhaltimella paikat puts plank. Onneks kerittiin ennen lumia. Tiijättäkö, oli pakko huilia muutama päivä. Reissuhommissa  kun on viikot, niin ne normi firman hommat tehdään tietysti viikonloppuna, joten toellinen lepoaika ee piäse makkuuhuavoja tekemään.

Lue lisää »LEHET KARISOO

Lisätty: 12.09.2016

Se on sillon syksyn merkit ilimassa; tietää siitäkii, ku puunkuatoo on tuas ruvenna olemaan omiks tarpeiks. Kesä on sillon taputeltu ja ee tuo nyt niin huono kesä ollukkaa. Ihan entiseen malliin käv kaappa, automoovereita män ennätysmiärä ja muutenkaa ee isompia pettymyksiä piässy tulemaan. Moovereetten osalta on ens kesälle isot ootokset. Jos on lehtiä liikoo pihamualla, nii varastosta löötyy sweepereitä siihen tarkotukseen. Taekka lehtipuhallin!

Lue lisää »


TÖEHIN TÖEHIN, SANO LAPATOSSU

Lisätty: 20.07.2016

Lomat (4 päivää) tuli pidettyä vesisateessa. Ei suosinu onni tällä kertaa lomasäissä, mutta eipä tuo olis herkkua vesisade töissäkään, kun meikäläisen hommat pakkaa enemmän olemaan noita ulkoilmahommia.

Lue lisää »


LOMANTAPASTA

Lisätty: 05.07.2016

Polskista

On se aeka vuojesta, kun immeeset on enämpi lomafiiliksissä. Niin myökii, elikkä ens viikon on puljun ovet säpissä ja yritettään myökii huokasta kevvään jäliltä. Puunkaatolistat alakaa olla viimesiä sipsuja vaille kuivat. Kiuruveellä on ens viikko Iskelmäviikko, joka on meillä ihan kuiva viikko, joten on jo monena vuonna pietty siinä lomia. Ihmiset ku enämpi keskittyy oluenottoon ja tanssimonojen heelutteluun ku sahahommiin.

Lue lisää »HYVÄÄ JUSSIA!

Lisätty: 23.06.2016

Hei På dig

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen, sanoo vanha viidakon sanonta. Eli päivä on jo lyhenemään päin. Ihan ei näillä korkeuksilla lunta tullu, vaikka pari viikkoo sitten lämpötilat hipo nollan pinnassa - ja vettä sato. Oltiin sillon Kuopiossa riehumassa puita nurin ja uskottako, että ei ollu se päivä herkuimmasta päästä. Ei ollu!

Lue lisää »REHUNTEKOHOMMIA

Lisätty: 07.06.2016

Nurmikon kasvu on kiivaimmillaan ja ajoleikkurikauppa on käynyt ihan entiseen malliin. Lama ei siihen ainakaan vielä ole purrut. Kaikki viime syksyn vaihdokit myytiin toukokuun aikana ja uusia tulee melkeimpä päivittäin. Vastikään tuli uusiakin koneita mälli, joten taas on vara valita uusista.

Lue lisää »


KESÄÄÄÄÄÄÄ!

Lisätty: 19.05.2016

Kazamm!

Se on sittä kesä, lämpötilat huiski jo välleen hellelukemissa ja näilläki korkeuksilla nurmee on leikattu vimmatusti. Tai ainakin yritetty; huoltoon kannettujen koneiden määrästä päätellen! Kesä on taaskin yllättänyt Suomalaisen nurmenleikkaajan, ei tullut mieleen koittaa vappuna, mitä Pirkka sanoo, köh, köh, vai Prruummmmm? Mutta parhaamma teemme, kukin vuorollaan.

Lue lisää »VAPPUA!

Lisätty: 28.04.2016

Huihaihoi

Sieltä se kevät tulla lohnistaa. Vettä on ruiluutellu ja välliin luntakii, mutta kohta lämpenee. Meinaan vaihtaa viikonloppuna kesärenkaat alle, ja se on kevään merkki se.

Lue lisää »KEVÄTTÄ KOHTI

Lisätty: 09.04.2016

Lumet sulaa huimaa kyytiä ja ei mee kauan, kun alkaa silmut turpoomaan kunnolla ja kohtapa se nurmikkokin vihertää. Voi tuntua varhaiselta, mutta ehkä voisit uhrata pari sekuntia tulevalle kesälle ja nurmikonleikkuulle. Kävin viime viikolla MTK:n kokouksessa esittelemässä mooweria maanviljelijöille ja perustelin heille hankintaa ajansäästöllä ja oikein itsekin hämmästyin sitä, kuinka paljon siihen meneekään aikaa ja äkkiä voisi luulla varsinkin viljelijöiööä olevan muutakin tekemistä.

Lue lisää »


PÖNTTÖPÄIVÄN TUNNELMAA

Lisätty: 20.03.2016

Hoplaa

Pönttöpäivänä oli väkee liikkeellä savolaiseen tyyliin leppoisasti, mutta paljon. Pönttöjä meni rapiat 300 ja kahvikuppien perusteella väkee kävi tontilla n. 400. Pönttöjä ei valitettavasti riittänyt kaikille, mutta aika moni pikkulintu saa tänä keväänä uunituoreen kodin itselleen. Huutokaupassa häviteltiin meille joutilasta tavaraa ja kontti saatiin vajaassa tunnissa tyhjäksi, sen verran topakasti Juntusen Risto heilutteli nuijaa!

Lue lisää »PÖNTTÖPÄIVÄN HUUTOKAUPPA

Lisätty: 10.03.2016

Kilimantsaaro!

Perjantaina 18.3 pietään kaapalla tuas markkinoeta. Pönttöjä ku ollaan, niin pietään pönttöpäevä, elikkä Metsägroupin väki jakkaa linnunpönttöjä. Meillä kovia tarjooksia ja klo 12 Huutokaappatirehtööri Risto Juntunen avaa huumorimielisen arkkunsa ja ruppee jakamaan tavarata eniten maksaville. Tavarat myydään siinä kunnossa kuin ne on, niillä ei ole takuuta, eikä vaihto tai palautusoikeutta ja hinnat ovat alv 0 % eli kyse on marginaaliverollisista tuotteista. Seuraavassa listaa, mitä on tarjolla:

Lue lisää »SOMETUSTA

Lisätty: 11.02.2016

Hakunamataatta

 

Lue lisää »KIITOKSIA

Lisätty: 05.02.2016

Jahuuuuu

Olipa posketon päivä eilen 4.2. Synttärit onnistuivat yli odotusten. 400-450 ihmistä kävi paikalla eilen. Torttuja meni n. 420 , kuppeja n. 500, jotenka siinä välimaastossa lienee kävijämäärä ja ainakin meikä pitää sitä varsin kovana lukuna. Ihmisiä oli nimittäin liike väliin niin täynnä, ettei meinannu tämmönen paksumpi poika Päätaloa mukaellen väliin sopia. Mutta sehän oli tarkotuskin eli saada väkee liikkeelle.

Lue lisää »SYNTTÄRIHUMUA

Lisätty: 22.01.2016

Prrrrrrmmmmm

Posketonta menoa luvassa 4.2 eli metsola juhlistaa 10-vuotistaivaltaan uskomattomilla tarjouksilla. Kärkituotteena on tällä kertaa Husqvarnan 440e -moottorisaha, joka lähtee 20:lle ensimmäiselle hintaan 299,-. Ja voin vakuuttaa, että se on valtakunnan edullisin. Lisäks on pitkä rivi Husqvarnan tarvike ja turvavarustetarjouksia, Pistäkeepä ostohoosut jalakaan ja ajelkee kaavempookii. Tarjookset löötää Kiuruves-lehestä 3.2.

Lue lisää »KUIVAKAT KELIT

Lisätty: 15.01.2016

Njaaauuuu

Kuten kuvasta näkyy, hiukka viileetä ollut viime päivinä. OIltiin pari päivää Kuopiossa huiskamassa, mutta toi kuva on ihan Kiuruveeltä yheltä katuvalosavotalta. Karaatteja oli mittarissa aamulla 24, joten väkiste vetää visiiriä vähä huuruun. Kuopiossa teluttiin yhtä saarta puista vähemmäksi ja saatte uskoo, että kun 10-kilometriseltä selältä puisti vinkka tulemaan, ei mua sen enempää ku Tumppiakaan naurattanu. mut puut saatiin nurin ja oksat pois jäältä, joten ootellaan, et saahaan kone jään yli ajamaan. Ens viikon luvanna ihan napakkaa pakkasta, jotenka merkit on hyvät.

Lue lisää »Lisätty: 05.01.2016

Porloiskista vaan

Lue lisää »


POMMIKAAPPA ON AAKI

Lisätty: 27.12.2015

Jutuuuumm

Lyötiin rakettikuapin ovet selälleen ja alettiin kaapata ihmisille valoa pimeään arkeen. Jo ammoisat ruudinkeksijät elikkä kiinalaiset ovat pitäneet tapanaan juhlistaa vuoden vaihtumista ja tokkopa tuota meijänkää tarvii sen huonommaks jiähä. Vaekka tunnustas kuinka olevan aeka surkee, niin tiijetään kyllä, että huonomminnii voes olla. Siks ee oo mittää syytä ruveta kiristelemmään vöetä tässäkää asiassa. Jotenka höllätkee kukkaron nyöristä ja viputi viputi paakkuostoksille metsolaan!

Lue lisää »JOULUNALUSAIKAA

Lisätty: 14.12.2015

Kröhömmm

Lue lisää »


LUMET SULI

Lisätty: 27.11.2015

Tilhiä vaan

Käytti jo ihan kivasti maata valkosena, mutta nepä lähtikiin toiseen olomuotoon. Nyt sitten kärvistellään tuas tämän pimmeöven keskellä. Mutta eipä vaivuta synkkyyteen. Meikä meinoo pittee ens viikon loman tapasta. Puhelin on kiinni, joten jätäppä vastoojaan viesti tae pistä tekstaria tae sähköpostia. Sillae ollaan kuitennii töessä. Jos on jottae ikävät asiata, niin mieluummin loman jäläkeen, kiitos! Lottovoetosta suap soettoo, tilata mahottomia miäriä vaekkapa leekkureeta tae puunkuatoo tae istutusta. Jos Suomen velekamiärä kiäntyy laskuun, siitä pittää ilimottoo heti!

Lue lisää »PÖHINÄÄ!

Lisätty: 19.11.2015

HUH HAH

Olipahan päivä! Tuli nimittäin Metsolan ennätys sahakauppojen määrässä. 34 kpl uusia sahoja löyti onnellisen omistajan. Rupee Ylä-Savon metissä ryske viikonloppuna käymään. Se on terve merkki, kun sahoja talutettaan ovesta ulos. Ne kaverit on aennae poes muusta pahanteosta. Surullinen piirre asiassa on tietysti se, että tyypillinen ostaja tänä päivänä on eläkeiässä oleva tai sitä vakaasti lähestyvä mies. Yks ainu nainen oli tänään ostojonossa ja ensmäistäkään alle 30-kymppistä taasen ei. Hurskas ajatus tietysti on, että nämä kaivatut oli töissä. HEH!

Lue lisää »MARKKINOITA PUKKAA

Lisätty: 13.11.2015

TÖKS

Ens viikon torstaina ois tarkotus pittää kaupalla pikku hulinat ja kärkitarjouksena on meillä Stihlin Ms 170, joita vaihellaan käyntikuntosiin Huskeihin ja Tilheihin 99,- välirahalla. Nyt ei ole asialla Vaatehuoneen Simo, vaan Metsolan Jouni. Ysiysi! Eikä se ny ainoo tarjous oo, vaan kaikenlaista varastoon kertynyttä hävitellään; ajoleikkurit käressä. Uuvet on myyty, mutta vaihdokkeja on vielä jokunen.

Lue lisää »SOTKUA TULI

Lisätty: 29.10.2015

HUGH

Eilinen päivä meni POOKi-alueella elikkä Oulussa. Sotkettiin yksi tontti puilla pahemman kerran. 27 puuta meni nurin ja 2 haarasta salavaa vielä lisäksi. Oulussa oli jo käyttänyt sen verran pakkasta, että maa oli 3 sentin kohvassa, ainakin niissä paikoissa, joita koputeltiin jyrsimellä. Meillä ei oo vielä roudasta tietookaa. Sitä odotellessa...

Lue lisää »JA VALMISTA TULI

Lisätty: 26.10.2015

Höröplöö

Lue lisää »


PARTUROINTI JATKUU

Lisätty: 18.10.2015

Juh

Tämäkin viikko painettiin Jyväskylässä; kelit suosi, onni suosi, eikä ollut väärällä jalalla nousseita ihmisiäkään liiemmälti liikenteessä. Varsin tyytyväisin mielin siis ollaan suunnistamassa viikkoon uuteen. Ensi viikonkin meidät löytää vielä Jyväskylästä, sitten on Oulun ja Kuopion vuoro. Kiitos asiakkaille kärsivällisyydestä! Pari kertaa vuodessa tulee tällaisia isompia urakoita ja silloin tahtoo normikierto kärsiä, mutta kuten eräs asiakas totesi, että "kun tuo puu on tuossa jo 80 vuotta ollut, kai se siinä jaksaa vielä pari viikkoa odottaa". Puu kyllä, mutta kun me ihmiset taidetaan olla niitä kärsimättömiä. Kyllä sen tunnistaa väliin itsestäkin: kaikki mulle heti tänne nyt!

Lue lisää »KUOKKALAN PARTUROINTI

Lisätty: 10.10.2015

Njau

Olipahan melkonen ryynäysviikko Jyväskylässä. Kuokkalassa ja Kangaslammella pistettiin puuta nurin koko viikko ja ensi viikolla vielä jatkuu. Ja itse asiassa sitä seuraavallakin. Vanhalla kaartilla painettiin, Meikä, Tumppi ja Perttu, Ojanperä perässä. Kymppinostot ja Nurmisen Marko jeesas parina päivänä. Olikin harvinaisen upee viikko tehä töitä, pikku pakkanen, ei satanu mitään, ja mikä parasta, ei tuullu!

Lue lisää »POISTOMYYNTI

Lisätty: 08.09.2015

Örp

...viestitti siskoni tässä joku päivä sitten, joten mitäpä sitä keksimään pyörää uudestaan. Hyvä ja maukas tervehdys tuokin.

Lue lisää »SIKAMARSSILLA

Lisätty: 21.08.2015

Oltiin eilen Oulussa riehumassa yhtä omakotitalotonttia puhtaaksi puista. Kolmattakymmentä hinattiin tien varteen, ja silti jäi vielä muutama siemeneksi. Olikin hikisempi keikka kuin etukäteen kuviteltiin. Taas! Lämpötilalla oli toki osuutensa asiassa, mutta kyllä risunkanto ei niitä tämän duunin mieltäylentävimpiä työlajeja ole.

Lue lisää »


AMPPARIFIILIKSILLÄ

Lisätty: 19.08.2015

Tiks

Oltiin päivänä muutamana hienontamassa pusikkoa katseenkestäväksi ja törmättiin ylläriin jos toiseenkiin. Eli ampiaiset oli nähneet parhaaksi tällaisena sadekesänä värkkäillä pesäsensä vähän korkeammalle. Tuurilla onnistuttiin suurin osa väisteleen; ei tosin oman valppauden ansiosta, vaan siksi,e ttä kaverit oli aamukylmästä varsin kankeina, Tumppi sai kyllä pari pistosta hauikseensa; ei sen vakavampia. Turvotus ei jääny, eikä kipukaan... Kuvasta näkyy todisteet.

Lue lisää »VILJO OEL JA MÄN

Lisätty: 28.07.2015

Hue

Joskus tuli käytyä Vietnamin puolessa Huen kaupungissa, joten niillä fiiliksillä, vaikka ei tämä Suomen kesä ihan samoihin mittarilukemiin ylläkään.

Lue lisää »ONKS VILJOO NÄKYNY?

Lisätty: 24.07.2015

Prrrrrrrnnnnmmmm

Vielä tämän ja huomisen meijät löötää Viljo -messuilta Kiuruveeltä; osasto on 20 uimahallin takana. Kaapantekosantaalit on jalassa, joten poeketkeepa osastolle. Vaekka pari otin tuntusta tarjoosta onnii vetämässä, niin Messutarjoos Husqvarnan Rider 214 TC:stä on vielä voimassa. Siinä suap abt 20-heppasen konneen 15 heppasen hinnalla; elikkä 3790,- ja Huskin rimmeri kaapan piälle. Näetä ee valtakunnassa oo ennee monta myömäti, joten noppeet syöp tuassiissa koko matosopan.

Lue lisää »LOMANTAPASTA

Lisätty: 10.07.2015

Paparazzaaa

Alakaa olla se aeka vuojesta, ku ite kenennii mielessä pyörii lomakuviot. Meellä on kaappa ens viikon kiinni ja meenasimpa itekkii pistee vähäks aekoo puhelimen kiinni. Vastooja on piällä, jotenka jätäppä viesti, jos tavottelet; rimpuuttelen sit takas jossae välissä. Tekstarikkii kelepoo ja sähköposti. Kuikistelen niitä kerran päevässä.

Lue lisää »TAIMET MAASSA

Lisätty: 27.06.2015

Jo vain, sano!

Taimisouvi on sitte tältä kesää ohi. Juhannuksen aatonaattona taottiin viimeset sintit mättäisiin ja pojakki pääsi tekemään juhannusvastoja huolettomin mielin. Itelläki arki vähä helpottuu, ku taimien roudaus jää pois kuvioista; joutaa oleen kaupallakin. Pojat riehuu lumiin asti raivuilla ja tälle kesää urakkaa on siunaantunukki ihan koko ruko. Siitä harvinainen tilanne mehtäpuolella, että miestyön osalta on saanu kaupata ei-oota jo jonku aikaa.

Lue lisää »Lisätty: 06.06.2015

Guten Tag

Meinasin pitää pyhäpäivän huilimalla, mutta työmaita sitä näköjään joutu pojille järjesteleen. Näin se yleensä menee, kun viikot resuaa maailmalla, niin viikonloppuna tehdään ne normityöt. Kuus ukkoo hakkaa taimia kenttään, joten ihan ilman käestystä ei sekään tapahu. Raivuulle tulee juhannuksen jälkeen vielä pari kaveria lisää, joten sillä sakilla pitäs sitten tämä kesä pärjätä.

Lue lisää »MATALALENTOHARJOITUKSET

Lisätty: 03.06.2015

Hopsansaa

 

Lue lisää »VAPPUAPA HYVINKIN

Lisätty: 01.05.2015

Slurps

Eli työn päivänä töissä tietysti, kuten yrittäjälle kuuluukin; noo paperihommia vain, ei sen ryskempää. Pari viikkoo painettiin Jyväskylää Keljo-Säynätsalo-Korpilahti -akselilla ympäriinsä. 238 puuta meni tuona aikana nurin ja vieläpä hallitusti. Nyt keskitytään sitten enemmän Oulu-Kuopio suuntaan. Hiukan meinasi tuulet haitata urakkaa, ja pari kohdetta jouduttiin jättämään kesken suunniteltuna kaatopäivänä, kun yltyi sen verran puistamaan latvoja, ettei haluttu ottaa riskiä. Yleensä raja on siinä 5-6 m/s, mutta toissa viikolla huiteli yli kymmentäkin ja puuskissa vielä kovempaa. Tosin se, että lehteä ei vielä ollut koivuissa, antoi meille jonkin verran helpotusta. Ja tulee vähemmän roskaakin siivottavaksi.

Lue lisää »PAMAHTI

Lisätty: 13.04.2015

Prrrrmmmmm

...kausi käyntiin nimittäin, eli alko hulabaloo viikot. Meikän löytää tällä viikolla Oulusta, Kuopiosta ja Jyväskylästä, Koko ens viikko painetaan Jyväskylää ja vielä vähän seuraavaakin ja sit ruvetaan tahkoomaan tätä kehää ympäri lähes viikottain.

Lue lisää »HIIHTOKELIT FINITO

Lisätty: 28.03.2015

TSIPPI DIPPI DII

 

Lue lisää »SESONKIA PUKKAA

Lisätty: 12.03.2015

Nyt on kevään ekat isommat keikat korkattu, käytiin heittämässä perät Jyväskylässä ja roikuttiin koko päivä puussa. Tapetilla oli vain 6 puuta, mutta eipä ne kiipeiltävät yleensä mitään helppoja olekaan. Pikkasen oli päivän päälle pieksetyn tuntuinen olo, kun edellisen kerran on vastaavalla lailla rymytty joulukuussa. Mutta kyllä se siitä ruppi luutuu ja nuppi vaan tutajaa, kun sesonki käynnistyy toen teolla. Oikeestaan oli mukava vaihteeks rasittaa itteesä oikeella työnteolla, eikä kutvuilemalla pitkin latuja ja punttisalia.

Lue lisää »


KEVÄÄN MERKKEJÄ

Lisätty: 23.02.2015

Loiskista

Merkit on ilmassa joo, koko viikko Kiuruveelläkin luvannu nollan kelejä, vaikka tilastojen mukaan nyt ois keskimäärin aika olla vuorokauden keskilämpötila alimmillaan. Sanotaan, että talven selkä taittuu ja se perimätiijon mukkaan eli meikäläisen opiskeluajoilta muisteltuna on helmikuun 27 päivä. Siitä aletaan posotella kevättä kohti.

Lue lisää »TARKENEE

Lisätty: 22.01.2015

Tsaah

Kelit ollu täl viikkoo viliposamman puoleisia, 31 oli pirtin ikkunassa meilki viime yönä, mutta lauhtuvaa on luvassa, joten luntahan sitä sit taas... Aika rauhassa on viime päivinä saanu olla, ei oo puhelin liikoja pirissy. Mutta pietäänpä pirttipäiviä. Oli sitä viime kesä huisketta ihan tarpeeks. Pojat kävi tällä viikolla kyllä tekemässä muutaman päivän hätäaputöitä ja varustus oli sen mukaista. Vilkase kuvaa, enkeli on kainalossa hellässä huomassa!

Lue lisää »PÖHINÄÄ!

Lisätty: 19.01.2015

HUH HAH

Olipahan päivä! Tuli nimittäin Metsolan ennätys sahakauppojen määrässä. 34 kpl uusia sahoja löyti onnellisen omistajan. Rupee Ylä-Savon metissä ryske viikonloppuna käymään. Se on terve merkki, kun sahoja talutettaan ovesta ulos. Ne kaverit on aennae poes muusta pahanteosta. Surullinen piirre asiassa on tietysti se, että tyypillinen ostaja tänä päivänä on eläkeiässä oleva tai sitä vakaasti lähestyvä mies. Yks ainu nainen oli tänään ostojonossa ja ensmäistäkään alle 30-kymppistä taasen ei. Hurskas ajatus tietysti on, että nämä kaivatut oli töissä. HEH!

Lue lisää »PAAKKUHOMMIA

Lisätty: 27.12.2014

Viuuuuuuh - poks

Ja kun kinkut on vejelty parempiin suihin, on aika toviks tutkailla tulevia. Ensin tietysti pittää pistee rahhoo vähä turhuuteen eli poksia raketteja taivaalle uutena vuotena. Siihen ee ylleesä lama vaikuta, joten tuskinpa tänäkää vuonna. Kansa on siirtymässä yhä enemmän patojen käyttöön ja pikkupoekiin kiinalaesten poksuttelu on vähenemässä. Tuotteet on entistä turvallisempia ja suojalasien käyttöpakko on vähentänyt tapaturmia huomattavasti. Kaikki on tietysti suhteellista, kun ajatellaan sitä uutisointia, joka asiaan kohdistuu joka Uusi vuosi. Tieliikenteessä kuoli 16 ihmistä marraskuussa 2014 ja loukkaantui 487 ihmistä. Siinä muutama kymmenen per vuosi raketista vammoja saanut jää toissijalle.

Lue lisää »JA AURINKO PAISTAA...

Lisätty: 13.12.2014

straastuit

 

Lue lisää »SYNKKÄÄ ON JA IKÄVÄÄ

Lisätty: 15.11.2014

stubbadaadaa

Lue lisää »


RAMPPA KALAKATTAA

Lisätty: 03.10.2014

Jokkantii

 

Lue lisää »SYKSYN MAKUJA ILMASSA

Lisätty: 26.09.2014

Tadaaaaaaaa

Kesä alkaa olla taputeltu, sen verran on ollut viuhuvampia päiviä tällä viikolla. Viime viikko saattiin köllötellä vielä melkeimpä hellekeleissä. Ekat lumirönttösetki käytti jo maassa. Semmonen on syksyn malli tänä vuonna.

Lue lisää »Lisätty: 03.09.2014

heissulivei

Helenan päivänä pikku viima pyyhki taas Suomea ja sattui laskeutumaan Kiuruveden kohdalla, jonne iski syöksyvirtaus taajamaan. Ja jälki oli rumaa. Satuin olemaan itsekin kotona todistamassa tapahtumaa, joka kesti vain muutamia minuutteja. Vesi tuli konkreettisesti vaakasuoraan, tuuli välillä omituisesti maata pitkin, niin että maanrajasta kaatoi pieniä pihlajia, mutta isommat pysy pystyssä. Toisessa kohti tuuli taas veteli surutta puolimetrisiä kuusia 3-4 metrin korkeudelta poikki, kun ei saanut juuria irti.

Lue lisää »Huh Hellettä

Lisätty: 31.07.2014

huhhah

Ilimoja on pidelly ja oikein kaksin käsin, sen verran on korkeepaine Suomea viime viikot hellinyt ja ens viikolle tuntu homma vain kauhtuvan. Viime viikon äköstelin ite lomilla, mutta tämä viikko on pitäny kärvistellä töissä. Sahan varteen ei jostain syystä ole ollut erityisempää hinkua; sen on pojat saanu hoitaa, ovat sen verran kertaluokkaa karumpia kavereita, vaikka yötuuriahan ne siellä vetää.

Lue lisää »PUUTA NURIN URAKALLA

Lisätty: 01.07.2014

Meine damen und herren!

Lue lisää »


PITKÄKSI MENI

Lisätty: 04.06.2014

Kevät nimittäin. Tääl päin on vieläki kylvöjä kesken ja juhannus luuraa jo kulman takana. Vettä on ropotellu sillai sopivin välein, että kunnon kylvöpoutia ei ole päässy muodostumaan. Sen verran on tuota agraaritaustaa, että vaihteeksi tällainen maanläheinen lähestymistapa. Mutta asian viereen -pitkälleen tai pötkölleen!

Lue lisää »


ISTUTUSKAUSI PÄRÄHTI KÄYNTIIN

Lisätty: 13.05.2014

moroo

Tänään on pojat kantanu taimisinkoja ja ammuslaatikoita vaseliinista, joten huomenissa pärähtää meilläkin istutuskausi käyntiin. Pakastetaimet on vielä ankkana, mutta eiköhän isä aurinkoinen ne ensi viikolla sulattele. Taimisavottaa piisaakin sitte juhannuksen tuonpuoleiselle ajalle asti; varmaan vanhaan tapaan kyllästymiseen asti.

Lue lisää »VAPPUJA ITEKULLEKKII

Lisätty: 28.04.2014

Hölökyn kölökyn

Lue lisää »


Rakennepaketista

Lisätty: 26.03.2014

Nyt se surullisen kuuluisa rakennepaketti on sitten väännetty hallituksen toimesta valmiiksi. Metsämaa säästyi vielä kiinteistöverolta, joka olisi ollut erittäin huono viesti ennestääänkin kannattavuuden kanssa kipuilevalle metsätaloudelle.

Lue lisää »


KOULUTTAMASSA

Lisätty: 24.03.2014

Tereeee

Pari viikkoo huiskahti Jyväskylän puolella metsureiden kimpussa. Opiskeltiin yrittäjyyttä ja työhyvinvointia; ja pikkusen raivaussahatöiden perusteitakin ennätettiin hiplata. Aika hujahti todella nopeesti, sen verran hektisiä oli päivät. Metsureille koulunpenkillä istuminen on harvinaisempaa herkkua, mutta taukojen ja erinomaisen ruuan siivittämänä pojat jaksoi hyvin kuluttaa takapuolta. Yrittäjyys aiheena sinänsä on erilainen ja pintaahan tässä vain raavittiin, mutta luulenpa, että saatiin kuitenkin  syttymään uusia ajatuksia ja näkökulmia aiheesta.

Lue lisää »KEVÄTTÄ KOHTI

Lisätty: 28.02.2014

Jeskamandeeraa!

Lumet sulaa hupsahti ja ainakin etelässä luonto sekoilee jo kevään kanssa, vaikka tilastollisesti pitäs olla vuoden kylmin aika. Muistelen kauan kauan sitten käymältäni meteorologian kurssilta, että talven selkä taittuu 27.2 eli vuorokauden keskilämpötila kääntyy nousuun. Ja se päivähän oli eilen.

Lue lisää »SYNTTÄRIT OL JA MÄN

Lisätty: 09.02.2014

Jou

Torstaki päivänä juhlittiin kaupan 7-vuotis taivalta. Torttuja mäni tilatut  400 kipaletta, jotta kaipa sitä suurinpiirtein sen verran kävi populatakkii. Sen verran olivat hyviä Kiurun Leipomon viäntämät eineet, että tottuuven nimessä tuli kyllä napsittua usseempi ihan ommiinnii suihin. Kahvi, jutut ja tavara kaapasta ee loppunna kesken. Ostohoosuja oel ehkä tavallista vähemmän immeesillä jalassa, mutta seoroovalla kerralla sittä siitäe eestä...

Lue lisää »TERVETULLOO SYNTTÄREILLE 6.2

Lisätty: 23.01.2014

Terveeeeeeeeeks

Kovin on alkanu vuos hyytävissä tunnelmissa. Olin eilen riehumassa paria järeempää kuusta nurin ihan täällä kotikunnassa, ni eipä voinu sanoo oloo tipattomaks parinkymmenen karaatin pakkasesta huolimatta. Hiki tippu nenän päästä, kun rakennettiin konevetoo hiukan takakaltevalle kuuselle. Sieltä se vaan sitten kenttään tuli ja osupa vielä ihan suunniteltuun reikäänkin :). Katsoo kuvasta hän.

Lue lisää »POMMIKAAPOILLE!

Lisätty: 27.12.2013

Porloiskis

Tuas on se aeka vuojesta, ku ruvetaan ampumaan rahhoo taevaalle! Tänä uamuna alotettiin ja hyvin on lähtennä kääntiin. Vanahoella sytyillä männään eli entistä enemmän ostetaan rakettien sijjaan patoja ja sitä myökii suositellaan. ee tarvii tolskata tuulessa tikkuin kanssa koko iltoo ja ne on paljo turvallisempiakkii. Patoja löötyy meeltä kaekkee mahollista 3 euron ja satasen välistä ittekunnii kukkaron mukkaan.

Lue lisää »KIITOS KULUNEESTA VUODESTA

Lisätty: 13.12.2013

Heipparallaa

Järjestimme eilen ylläolevalla otsikolla yhdessä Hasan ja Harvestian kanssa metsätapahtuman Kiuruvedellä. Paikalle saapui joulupuuroa ja nokipannukahvia nauttimaan satakunta metsänomistajaa, jotka saivat samalla tietoiskun puukauppatilanteesta. Lisäksi esiteltiin Husqvarnan uutuusmallia 543 xpg:tä, josta kaavaillaan legendaarisen 242:n perillistä. Ja jälleen kopastiin, miten teräketju pysähtyy turvahousuun.

Lue lisää »MARRASMARKKINAT

Lisätty: 29.11.2013

Hottentottia!

Eilen oli kaupalla sypäkkä päivä; piettiin pitkästä aikaa taas markkinat. Vetonaulana oli Jamppa Kääriäinen, Hasan tarjoomat makkarat ja poskettomat tarjookset. Mukana oli myös yhteistyökumppaneita, polokastiin huutokaupalla tavaraa taipaleelle, kokeiltiin, miten turvahousu kestää moottorisahaa ja muuten vain soitettiin suuta; niin ja tietysti tehtiin kauppaa, mikä on tietysti se homman perimmäinen tarkotus, kas kun ei ole mistään hyväntekeväisyystapahtumasta kysymys.

Lue lisää »ENSLUMIA OOTELLESSA

Lisätty: 25.10.2013

Morjesta pitkästä aikaa.

Lue lisää »


SORSASSA

Lisätty: 21.08.2013

Eilen polkastiin metsästyskausi kunnolla käyntiin, vaikka kyyhkyä käytiin jo alkukuusta vähän koeponnistamassa. Keli oli komee ja saaliit sen mukaiset, vaikka ihan omista värkeistä ei tarviikaan ruveta pottuja pilaamaan; kuopus hoiti meillä sen asian kuntoon. Sekä metsästäjiä, että lintuja oli selkeesti tavallista vähemmän liikkeellä, joten järvellä sopi liikuskella aika vapaasti tarvitsematta koko ajan tähystää, kuka missäkin kaislikossa suhisee.

Lue lisää »


AIKA ON HUPENEVAISTA

Lisätty: 30.07.2013

Alkukesä on hujahtanu taas käsittämättömän nopeesti. Ja näköjään tekemistä on piisannu, ku ei oo joutanu kirjottelemaan. Meikä on juossu se vähänen tukka putkella puita nurin pitkin Suomee. Uutena aluevaltauksena Tampere! Jyväskylässä oli tukka nousta muutaman kerran pystyyn ihmisten totaalisesta varoitusmerkkien piittaamattomuudesta. Oli varotusmerkit, kieltomerkit, ja kiinteä sulku, mutta ei - ihmiset tunki vaan läpi, joten lopulta oli pakko laittaa liikenteenohjaajat  vielä lisäksi, mutta yksi hurja ajoi siitäkin ohi. Käsittämätöntä! Mutta omapahan on jokaisen elämä, Hyvinkäällä yksi postikuski jäi puun alle - sielläkään ei ollut liikenteenohjaajia, vaan luottivat kieltomerkkeihin. Olemme tähänkin asti käyttäneet sokeissa kulmissa, mutta nyt on pakko rimaa nostaa, mikä tietysti nostaa työn hintaa...    Mutta soromnoo, työ kutsuu. Jouni

Lue lisää »


LISÄÄ PUUKAUPASTA...

Lisätty: 11.03.2013

Morjesta taas

Ulkona on kenties talaven kommeempia keliä. Pakkasta rapiat kymmenen ja harvinainen valoilmiö eli aurinko napottaa taivaalla. Oispa mukava olla pihalla töissä, mutta kun ei nyt satu olemaan puunkaatoja tapetilla, niin napotettaampa sitten toimistossa.

Lue lisää »Metsämaksusta

Lisätty: 19.02.2013

Tervehdys !

Olemme saaneet viime aikoina kuulla aikamoisia esityksiä "lisäpiiskan" saamiseksi metsänomistajille. Monesta nämä tuntuvat varmaan todella hyvältä  idealta kohentaa kansantalouttamme, joka kaipaa tietenkin lisää veropohjaa erinäisillä veroluonteisilla maksuilla.

Lue lisää »JUHLAHUMUA

Lisätty: 11.02.2013

moikka

Arki on taas alkanut täällä. Synttäreillä kävi abt 340 oekeeta immeestä ja joku pohjalainenkin :). Täätekakku män kaekki ekkä piisannukkaa. Sirkan Pertti laalo jätkän humppoo ainakin kuus er kertoo, pit pokasahakilipaelua ja muuten vaan kiusas immeesiä hyvillä jutuilla. Niin ja olhan meellä tietokilipaelukkii, palakintona 2-tahtiöljyä ja muuta mukavoo.

Lue lisää »SYNTTÄREILLE

Lisätty: 06.02.2013

Heissunkeikun

Metsola pitää torstaina kaupalla 6-vuotissynttäreitään! Firma toki on puolisen vuotta vanhempi, mutta virallisesti kaupan ovet aukesi Hiltusen pyörän jälkeen 5.2.2007. Huisin nopeesti se on aika vierähtänyt ja kaikenlaista ehtinyt sattua matkan varrella. Ekat vuodet tietysti meni opetellessa uutta toimialaa, mutta nyt meno on tasaantunut.

Lue lisää »OULUSA

Lisätty: 28.01.2013

Moro taas

Oltiin Oulussa riehumassa puita nurin tiistaina. Eräs monihaaranen pihlaja päätti sanoutua irti yhteistyöstä ja pompautti tyvensä puuaitaa vasten. No puolenkymmentä vanhaa aitalautaa heittäytyi pitkäkseen maata vasten ja eihän siinä muu auttanut kuin lähteä etsimään nauloja, että saadaan takasi paikolleen. Vanhat naulat olivat katsoneet tarpeelliseksi ruostua sen verran hyväksi, ettei niillä ollut enää virkaa.

Lue lisää »PAKKASIA PIILOSSA

Lisätty: 18.01.2013

Moro

Jytkähtipä yhtäkkiä ilma kireeks. Oltiin aamulla Jyväskylässä puunkaajos; parsimassa eilistä, kun pimeys yllätti kesken työmaan ja siellä oli vielä ihan inhimillinen keli. Mutta kun noustiin tänne Savon mäkimaihin, niin jopa napotti mittari vajaassa kolmessakympissä. Kävin jonkun puun riehumassa nurin vielä Kiuruvedelläkin, mut kyl noi lukemat alkaa olla sellaisia, että parempi ku pysyy pitämässä pirttiä lämpimänä.

Lue lisää »JA HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Lisätty: 07.01.2013

Tsampparallaa

Siinä se vuosi vaihtui. Me paukutettiin myyvä raketteja välipäivät ja aatto ja siinä kaupassa ainakaan lama ei näkynyt; viime vuoden lukemiin mentiin! Sellainen muutos ostokäyttäytymisessä oli, että pikkusälpettä meni selkeästi vähemmän ja patojen suosio jatkoi kasvuaan. Pata on turvallinen valinta ja siinä paukkeesta voi ampujakin oikeasti nauttia. Tuntihintaa sille huville ei kannata laskea. Kallein pata oli meillä satasen ja kesto abt minuutti... Mutta kuten Mika aina jaksoi mainostaa: mihinkään turhempaan ei rahaa voi käyttää!

Lue lisää »HYVÄÄ JOULUA

Lisätty: 17.12.2012

Morjesta taas

Saatiin äskettäin pyyhkeitä, että blogia vois päivittää hiukan useammin. Aika vaan näkyy olevan petollisen nopeaa kulumaan. Vips - siinä se on kuukausi ja vuosikin hujahtanut. Kulunut vuosi on ollut kaupan puolella hyvä. Leikkurikaupassa päästiin kaikkien aikojen parhaisiin kappalemääriin, mutta sahakaupassa jäätiin viime vuodesta, varsin raivureissa. Tämä tietysti heijastelee puukaupan tilannetta ja se taas sitten johtuu sateisesta syksystä. Vuodet ei oo edelleenkään veljeksiä, ainakaan kaksosia. Metsäosasto on puunkorjuun vaikeuksia ja motoketjun seisomista paikannut juoksemalla maalimalla pihapuunkaajossa. Oulun ja Jyväskylän hotellit ovat käyneet liiankin tutuiksi. Viisikinkymmentä hotelliyötä vuodessa vie kyllä reissuelämästä turhan hohdon pois. Oma peti tuntuu varsin rakkaalta!

Lue lisää »JYVÄSKYLÄ - HERE I COME

Lisätty: 21.11.2012

Morjes taas

Oikeastaan otsikon pitäisi kuulua, Jyväskylä - here i go, koska ollaan sieltä jo kohta pois; mutta ehkä Juice on tehnyt tuosta lauseen lopusta kuuluisamman, joten siteerasinpa sitten sitä. Ollaan oltu Keski-Suomen keskuspaikassa kaatelemassa pari viikkoa pihapuita. Kuten kuvasta näkee, vettä oli ilmassa ihan riittävästi ja varavaatteet tarpeeseen. Tällä kertaa isketettiin kolmen miehen sakilla; minä Tumppi ja meidän nuoriso-osaston edustaja Eetu ja Jyväskylän omat miehet eli Ojanperä kauhoi risuja jäljestä kyytiin. Terkkuja Ilkalle, siinä on ammattimies paikallaan koura-auton puikoissa. Risut lähtee vaikeistakin paikoista, eikä tartte pelätä, että tulee räystäät matkassa. Isänsä poika! Eikä sovi unohtaa Kymppinoston väkeä. Maanantaina oltiin Teron kanssa kirjaímellisesti tuulessa, mutta ei tuiskussa, sillä taivaalta tuleva manna oli nestemäisessä muodossa. Mutta niin vain siitäkin päivästä selvittiin kunnialla.

Lue lisää »PAKKASIA ODOTELLESSA

Lisätty: 20.10.2012

Morjesta pitkästä aikaa

Lue lisää »


SIPULI ON SEKSIKÄS

Lisätty: 03.09.2012

Tässä männä viikonloppuna sain päähäni värkätä ruokaa ja innostuimpa tekemään broilerisalaattia. Broiskun lisäksi kulhoon ammennettiin salaatinlehtiä, paprikaa, oliiveja, salaattijuustoa, kirsikkatomaatteja, sipulia ja mausteeksi öljyä ja viinietikkaa. Kaupasta tuli ostettua nippu punasipulia ja siinä sipulia pilkkoessani tulin pähkäilleeksi sinisiä ajatuksia. Kuinka seksikäs sipuli osaa ollakaan. Ajatelkaas, kuinka kutkuttavan pyöreät muodot sillä on ja mehevä varsi? Sisällä vähän kirpakkuutta, joka antaa sopivasti potkua; mutta jos sitä vähän pannulla lämmittää, niin kuinka pehmeä ja makea siitä tuleekaan? Niin - tuli mieleen, että on se sipuli seksikäs vihannes, vai onko se juures? Joku viisaampi kertokoon.

Lue lisää »


JA VETTÄ SATAA

Lisätty: 10.08.2012

Sitä se on muistanna tehä; vettä on tullu tuplaten normaalivuoteen verrattuna ja se totisesti näkyy meilläkin. Pyöräkauppa on ollu jumissa koko kesän ja motoketjun kanssa ei oo ollu harvennuksille mitään asiaa. Saapa nähä, minkälainen syksy on odotettavissa. Lisää vettä tai sellainen harvinaisuus, että poksauttas lokakuussa kovat pakkaset ja maan 20 cm routaan :-P. Heh, sitä ihmettä taidetaan saada odottaa.

Lue lisää »


KAAPPA KIINNI

Lisätty: 14.07.2012

Ens viikolla pittää immeesten olla kärsivällisiä, jos käävät nykyttämässä kaapan ovvee. Myö ollaan kaekki yhtäaekoo lomalla. Kiuruveellä on ens viikolla iskelmäjuhlat ja aekasempi vuosina se on tienny meelle, että on vielä hilijasempata ku tammikuussa kolomenkympin pakkasella. Sama kaet se on sillon meijännii olla poes työmualta.

Lue lisää »


LOMAKAUDEN KYNNYKSELLÄ

Lisätty: 26.06.2012

Ensi viikolla Suomi menee sitten kiinni; tällä kertaa varsin sateisissa tunnelmissa. Sahat on keskeyttäneet pääosin katkonnan ja meidänkin moto huilii. Metsurit ovat vielä osin istutuksilla, osin jo raivauksilla ja kaivinkone möyrii ojia auki. Siinäpä meikäläisen lomafiilikset. Pihapuunkaadon pahin rytinä on jo takana ja listat ollaan ehditty purkaa varsin tyhjiksi. Keskiviikkona pyörähdän Jyväskylässä ja loppuviikon Kuopiossa, niin sempä jälkeen voi hyvillä mielin alkaa itsekin viritellä tulia lomagrilliin.

Lue lisää »


VAPPUJA

Lisätty: 01.05.2012

Moro vaan taas

Ollaan Tumpin kans päivä vapaalla koulutushommista. Tuusniemellä ollaan tämä viikko metsureitten kanssa hiomassa raivaussahan käyttöä ja vähän moottorisahaakin käpistellään. Porukka on hyvin hengessä mukana, vaikka töihin alkaa jo monen mieli poltella talven luppoajan jälkeen. Meillekin pätkähti jo tulla eka taimilasti; tosin olivat vielä ihan ankkajäässä, joten ainakaan viikkoon ei ole asiaa niiden kimppuun.

Lue lisää »METSÄMESSUT

Lisätty: 18.04.2012

Moro taas

Pieksämäellä kuukuillaan metsureiden kanssa. Tänään oli teemana pitkän kuidun hakkuu siirtelykaatomenetelmällä ja siihen yhdistetty nippukarsinta. Kohde oli hiukkasen liian järeetä, mutta isoimmat kaadettiin paikalleen ja pienemmät nakeltiin siihen päälle. Jälkee alku säntyä mukavasti, kun pojat sai juonen päästä kiinni.

Lue lisää »KEVÄÄN MERKKEJÄ

Lisätty: 27.03.2012

Stihlin mainoslehti on ollut nimeltään kevään merkit, mutta nyt en ajatellut höpöttää pelkästään Stihlistä, vaan ylipäätään kevään kuulumisia. Kadut on sulaneet asfaltille siinä tahdissa, että polkupyöräkauppa on lähtenyt liikkeelle ja se on poikkeuksellisen pitkän ja hiljaisen talven jälkeen auringonpaistetta risukasaan!

Lue lisää »


PAKKASIA PIISAA

Lisätty: 09.02.2012

Morjes taas

Oltiin pari päivää aika kipakassa kelissä puunkaadossa. Eilen mittari näytti -31, kun lähettiin aamulla taipaleelle. Hulluja, voisi joku kommentoida; mutta ei keli oikeastaan niin kauhea ollut, koska ei tuullut ja housuja oli jalassa peräti 4 kpl. Nokkatorveen ja poskipäihin otti eniten. Kädetkin pysyi hyvin lämpimänä, sen verran ärhäkkä on uuden 560 XPG:n kahvanlämmitin.

Lue lisää »SYNTTÄRIT

Lisätty: 01.02.2012

Morjes taas ja pakkasia!

Lue lisää »


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

Lisätty: 29.12.2011

Rakettikauppa on huomenna kuumimmillaan ja ainakaan näinä kolmena päivänä lama ei ole näkynyt kaupanteossa millään tavalla. Ehkä mieluummin päinvastoin, koska ihmiset tarvitsevat huonoina aikoina piristystä arkeen. Suosittelemme taaskin suojalaseja ja sytytyspuikkoja! Ja tuohustusvaiheessa ei kannata viljellä kovin noita promilleja!

Lue lisää »


JOULU TULLA JOLLOTTAA

Lisätty: 10.12.2011

Morjes taas.

Kotiuduttiin eilen parin päivän puunkaatokeikalta Jyväskylästä. Myrsky rupes puolilta päivin puisteleen sen verran, että oli pakko kerätä vermeet pakuun ja lähtä viikonlopun viettoon kotiSuomeen. Tänä aamuna olikin sitten jo talvi maassa lumen puolesta.

Lue lisää »MATALALENTOA...

Lisätty: 01.11.2011

Huomenta

 

Lue lisää »JÄRJISSÄ OLLAAN - LUULISIN

Lisätty: 23.09.2011

Syksyn tuulet näkyy karistelevan lehtiä jo tosissaan ja tähän sitä aina havahtuu. Ja toinen on tietysti lumen tulo. Eli mihin se kesä meni? Mitä tuli tehtyä. Ainakin paineltua mahanalus jalkoja täynnä pitkin soita ja kaupunginosia. Viimetteks oltiin alkuviikosta keikalla Jyväskylässä eli pihapuitten kimpussa. Tumppi ja Jorma omista miehistä oli mukana ja sitten paikallisia aliurakoitsijoita. Jyväskylässä puunkaatoketju pelittää loistavasti, kun sekä nostokori että risunajo käy kuin kello. Eli terkkuja Kymppinostojen Leppäselle ja Koura-autojen Ojanperälle!

Lue lisää »


LOMAT PALO

Lisätty: 12.07.2011

No niin taas.

Ihan puoltatoista kuukautta ei olla lomilla oltu, mutta viikko sentään... Ja koska edellisestä kirjoituksesta näyttää vierähtäneen hyvä tovi, niin se kertoo tietysti, että sutinaa on piisannu. Istutuskausi päättyi juhannukseen ja moto lähti kesäsavotoille toukokuun puolessa välissä. Jätkät paahtaa raivuilla ja meikä sinkoilee sinnesuntänne yrittäen pysyä järjissään.

Lue lisää »TERÄNKÄYTTÖTEKNIIKAT

Lisätty: 25.05.2011

Moro taas

Elikkä teränkäyttötekniikoista? Itse jaan tekniikat sahattavan puun läpimitan mukaan eri luokkiin. Alle 15 mm sahataan niittotekniikalla kaatosuunnasta mitään välittämättä. 15-50 mm yhdeltä puolen sahaten suunnattuna kaatona. 50-100 mm kahdelta puolen sahaten suunnattuna kaatona ja lopuksi yli 100 mm omilla tekniikoillaan.

Lue lisää »KAATOSUUNNAN PÄÄTTÄMINEN

Lisätty: 18.05.2011

Moro taas

ja terveisiä Oulusta. Kävin siellä puunkaadossa eilissäpäivänä ja ruumis on kuin fakiirilla. Kaadoin 50 m vähän pitkäksi venähtänyttä orapihlaja-aitaa enkä voinut olla välttymättä pieniltä hipaisuilta, mutta parannellaan nyt sitten loppuviikko haavoja. Miten voikin noin pienet reiät olla noin kipeitä?

Lue lisää »KOULUTTAMASSA

Lisätty: 06.05.2011

Tervepä taas.

Lue lisää »


KIITOS KAIKILLE

Lisätty: 06.04.2011

1.4.2011 järjestetyt Metsämessut olivat ainakin yleisömäärällä mitattuna menestys. Kiitos yleisölle, muille järjestäjille, kumppaneille, talkoolaisille!

Lue lisää »


METSÄMESSUT

Lisätty: 31.03.2011

Kiuruvedelle polkaistiin Kiurupark-yritysten yhteistyönä pystyyn Metsämessut, jotka pidetään perjantaina 1.4 klo 10-16 Nivankadulla. Messut ovat saaneet innostuneen vastaanoton niin näytteilleasettajien kuin kävijöidenkin keskuudessa. Näytteilleasettajia olisi ollut enemmän kuin meidän tällä kertaa oli mahdollista ottaa.

Lue lisää »


TALVI TAITTUI

Lisätty: 28.02.2011

Moro taas

Joskus 80-luvun lopussa käytyjen meteorologian opintojen mukaan talven selkä taittuu tilastollisesti 27.2 eli silloin vuorokauden keskilämpötila kääntyy nousuun. Jos jollain on asiasta parempaa tietoa, niin valistakoon meitä. Eli kevättä kohti ollaan menossa.

Lue lisää »PÄIVÄN PUHEENAIHE

Lisätty: 17.02.2011

... mikäpä muukaan kuin lumi ja pakkanen; niinkuin siinä nyt Suomessa mitään erityistä olisi; paitsi määrä. Molempia on tullut ihan reilulla kauhalla ja näin metsäpalvelu-näkökulmasta ei taas kunnian kukko laula, kun koneet seisoo. Mutta minkäs teet? Mutta risukasaan jotain hyvääkin: ei asiakkaat häiritse päiväunia, saa siivottua nurkkia ja tehtyä ylipäätään niitä töitä, joita ei muka muulloin jouda. Ja hyvällä omallatunnolla saa kääriytyä peitonmutkaan kaminan kylkeen.

Lue lisää »


SYNTTÄREIDEN JÄLKEEN

Lisätty: 14.02.2011

Hyvää pakkaspäivää!

Lue lisää »


SYNTTÄRIT

Lisätty: 09.02.2011

Tervetuloa Metsolan neljävuotissyntymäpäiville torstaina 10.2.2011. Tarjoamme täytekakkukahvit 400:lle. Meillä  on synttäreiden kunniaksi todella hurjia tarjouksia, sekä sahoissa, että tarvikkeissa. Stihlin edustaja Mauri Holopainen esittelee ja myy sahoja. Tule ihmeessä jututtamaan Mauria, jos sinulla on jotain Stihliin tai Vikingiin liittyvää mielessäsi. Asiantuntijan läsnäolosta kannnattaa ottaa kaikki irti.

Lue lisää »


LUMITUHOISTA

Lisätty: 29.01.2011

Monin paikoin, varsinkin Etelä-Savossa , on kärsitty viime päivinä jopa vuorokausien mittaisista sähkökatkoista. Raskaan lumitaakan alla puiden kantokyky on ylittynyt ja seuraukset sähkö-ja voimalinjojen läheisyydessä ovat olleet sen mukaisia.  Pirtti on pimentynyt , jolloin odottavan aika on pitkä. Tuntuu hieman kummalliselta tänä bittiaikana, että olemme yhä luonnon edessä aika voimattomia jopa sähkönjakelun suhteen.  Asta ja Veerakin ovat kaiken lisäksi tuoreessa muistissa…

Lue lisää »


PUUNKAADOSSA

Lisätty: 20.01.2011

Olimme taas vaihteeksi Tumpin ja Sepon kanssa maalimalla puunkaadossa, kuten pihapuun poistojen kuvagalleriasta huomaatte. Tällä kertaa hautausmaasavotalla. Olikin mielenkiintoinen savotta, sillä runkojen koko oli ihan miehekäs ja haastetta piisasi hautakiviä ja uteliaita väistellessä. Mutta pienen tuurin avustamana saatiin urakka onnellisesti pakettiin. Seuraavaksi suuntaamme tulevalla viikolla Kuopioon.

Lue lisää »


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Lisätty: 03.01.2011

Tervehdys !

Vuosi on vaihtunut ja meille myynnin ja markkinoinnin kanssa tekemisissä oleville saldot ovat nollautuneet. Kalenterissa on päiviä ja haasteita rittää. Edellisen vuoden viimeinen viikkokin oli jännittävä, sillä viranomaiset keksivät rakettien myyjille kaikenlaista virkinettä, mutta kaikesta huolimatta tavoitteet saavutettiin.

Lue lisää »HYVÄÄ JOULUA

Lisätty: 20.12.2010

Terve vaan kaikille.

Lue lisää »


SEPPO TULI TALOON

Lisätty: 16.11.2010

Seppo Kairikko aloitti myyntipäällikkönä palveluksessamme marraskuun alussa. Sepon tonttina tulee olemaan metsätarvikkeiden tukkumyynti ja venäjän kauppa. Sepon tulon myötä Metsolan toiminta viimeistään laajenee valtakunnan mittoihin; vaikka olemme tähänkin asti käyneet tarvikekauppaa sekä tehneet koulutuksia ja pihapuunkaatoja pitkin Suomea.

Lue lisää »


MÄRKÄÄ PIISAA

Lisätty: 24.10.2010

Rätväytti taas lumet maahan ja sulattelee niitä. Ajon kanssa alkaa olla jo pienoisia ongelmia; ei tahdo sellaista kivikkokangasta löytyy, että saisi koneet pysymään pinnalla; ja kellukkeitakaan ei näy vielä löytyvän vakiovarusteena. On kuitenkin toistaiseksi selvitty, mutta jouduttu jättämään leimikoita kesken; joko ei kestä ajaa metsässä tai tukkeja ei saada tien päälle. Alkaa olla hyvät kelirikkoleimikot arvossaan!

Lue lisää »


MYRSKYTUHOJA

Lisätty: 19.09.2010

Myrskyt Asta ja Veera sai allekirjoittaneessakin liikettä niveliin. Muutaman myrskysavotan kävin setvimässä ihan käsipelissä ja pihapuunkaatoihin iski varsinainen suma. Ihmisille taisi kerralla realisoitua vanhojen puiden riski rakennuksille ja ihmisille. Selvää onkin, että varsinkin etelän puolella ei rakennusten lähellä tarvii olla yhtään sellaista runkoa, joka kaatuessaan ulottuu rakennuksiin. Tarpeeksi voimakas tuuli katkoo terveenkin puun tai kaataa juurineen. Se tuli taas kerralla selväksi.

Lue lisää »


HUH HELLETTÄ

Lisätty: 03.08.2010

Lämpöä on piisannut ja nesteytyksen tarve metsätöissä on korostunut. Perusnyrkkisääntöhän on, että nestettä pitäisi mennä yhtä paljon kuin bensaakin eli 3-4 litraa työpäivän aikana. Mutta ihmisten hikoileminen on erilaista ja joku pärjää vähemmällä kuin toinen. Joka tapauksessa nestettä pitäisi nauttia niin paljon, ettei kuivuminen heikennä työtehoa.

Lue lisää »


TUPLAVAKAT KÄYTTÖÖN

Lisätty: 26.05.2010

Hopsansaa taas

Istutukset rullaa kolmatta viikkoa ihan aikataulun mukaisesti. Paneuduttuamme laajemmin metsätarvikekauppaan en ole voinut olla kiinnittämättä huomiota tuplavakkojen käytön vähäisyyteen ammattilaisten keskuudessa. Itse otimme firmassa kyseiset värkit käyttään jo 1990-luvun lopulla.

Lue lisää »METSURIN AMMATIN ARVOSTUS

Lisätty: 27.04.2010

Olen jo toista viikkoa Keski-Suomen puolella täkäläisten ammattilaisten kanssa pähkäilemässä metsurityön saloja. Tänään tuli porukan kanssa juttua työn arvostuksesta. Miten se näkyy käytännössä; se arvostus siis: ostetaan markkinoilta halvimmat työvaatteet, ei parhaita; työ on kausityötä, ei kokoaikaista; palkka on rasitukseen nähden alipalkattua, ei yli; ihmiset kunnioittavat metsurin ammattitaitoa ja ammatti on tavoiteltu?

Lue lisää »


KEVÄTTÄ RINNASSA

Lisätty: 09.04.2010

Hyvin näkyy aika hurahtavan. Edellisestä kirjoituksesta onkin jo melkein kuukausi. Olin viikolla Meto-yrittäjien tapaamisessa Jyväskylässä ja siellä oli luennoimassa Mikko Isoniemi Suomen Yrittäjäopistosta. Kysyn usein itseltäni; mitä tänään koulussa opit, poika pellavapäinen? Mitäpä siis opin Mikon jutuista? Myyminen on yksinkertaista raakaa työtä, joka matemaattisella todennäköisyydellä johtaa vääjäämättä tulokseen. Mikko puhui myyntisuppilosta, joka muodostuu kontaktoinnista, tapaamisista, tarjouksista ja sopimuksista. Lopputulos on näiden muuttujien kertolasku. Jos tärppää huonommalla prosentilla, niin pitää vain lisätä määrää. Laatu ja määrä kompensoi toisiaan. Ei ihme, että jotkut myyjät on niin sitkeitä... Hyvä puhelinmyyjä luukuttaa 30-40 puhelua päivässä, joista kymmenkunta natsaa. Jää muuten meikäläiseltä tekemättä. Muuta onneksi on sellaisella alalla, että vähempikin riittää. Hyvää kevättä kaikille

Lue lisää »


TUOMO TULEE TÖIHIN

Lisätty: 13.03.2010

Maanantaina aloittaa työt uusi metsäpalveluesimiehemme Tuomo Mykkänen Vieremältä. Tuomon vastuualueeseen kuuluu tie-ja ojahankkeet sekä osallistuminen koulutuksiin ja pihapuunkaatoihin. Mutta pääasiassa Tuomon tulee näkemään juoksentelemassa soilla gps:n ja karttalaukun kanssa.

Lue lisää »


NETTIKAUPPA

Lisätty: 23.02.2010

Metsäala se taitaa olla niitä kaikkein perinteisimpiä aloja, näin ainakin moni ajattelee ja uskoo niin olevan. Itse en siihen usko. Väittäisin jopa tietäväni, että ala on monelta osiltaan aivan kehityksen huippua ja samat tehokkuuden odotukset ja vaatimukset ovat myös metsäalalla.

Lue lisää »


Uusi työntekijä

Lisätty: 16.02.2010

Lama koettelee ja jotain uutta täytyy keksiä. Me päätettiin Jounin kanssa lyödä pökköä pesään ja palkattiin paikallisten hyvin tuntema Kainulaisen Petri. Peten titteli on asiakaspalveluvastaava ja hän tulee osaltaan vastaamaan meidän myynnin kehityksestä, johon on uusia aluevaltauksia tulossa tunnempana.

Lue lisää »


Pottiputkista

Lisätty: 11.02.2010

Pottiputki markkinat ovat murroksessa. Tähän asti se on ollut kahden kauppa ja kolmannen korvapuusti. Markkinan ovat jakaneet Uittokalusto ja Tarmet, joiden kautta pääasiallinen jakelu on tapahtunut. Uudessa tilanteessa Uittokalusto on siirtynyt "maahantuojan" asemaan ja heillä on kaksi jälleenmyyjää, tuo em. Tarmet ja osa Agrimarketeista. Kuluttajan kannalta jakelu tulee lähemmäksi Agrien osalta ja taas vastaavasti Uittokaluston nettikauppa pottiputken osalta loppuu.

Lue lisää »


PUHETTA PIISAA

Lisätty: 09.02.2010

Sisko pit laavantaena kirjajulkkarit Kiuruveellä. Kaikkien Savonmurretta karsastavien iloksi luettavaksenne puhe, jonka tärisevin käsin pidin tuossa tilaisuudessa. Olokeepa hyvä!

Lue lisää »


TERVETULOA SYNTTÄREILLE 5.2

Lisätty: 04.02.2010

Mennyt vuosi koetteli monella tavalla kaupan alaa, emmekä mekään selvinneet siitä ruhjeitta; tavaraa on edelleen varastossa liikaa; lähinnä ajoleikkuria ja raivaussahoja. Ja kuten ahtaassa taloustilanteessa usein käy, volyymit laski ja katteet tippui. Varsinkin maatalouskaupan puolella kuluneen vuoden kisa oli todella kovaa. Kuten yhtiökumppani usein sanoo: "nyt on tilaisuus käyttää kauppiaan hädänalaista tilaa hyväkseen".  Mutta markkinatalous on sellaista

Lue lisää »


AKAT MEHTÄÄN

Lisätty: 26.01.2010

Lauantaina 13.2 järjestävät Kiuruveden Metsänhoitoyhdistys ja Kiuruveden Osuuspankki kulttuuritalolla Naisten Metsäpäivän. Mekin olemme siellä mukana muotinäytöksessä. Naiset ovat olleet metsärintamalla vähän altavastaajan roolissa niin omistajina kuin metsäammattilaisinakin; mutta tilanne on hyvää vauhtia muuttumassa. Allekirjoittanut oli tässä jokin aika sitten Petäjävedellä vetämässä Naisten moottorisahapäivää ja innostusta tuntui piisaavan vaikka muille jakaa. Naisten on ihan suotta arkailla miesten tähän asti hallitsemaa sektoria; eikun sekaan vaan!

Lue lisää »


PAKKASEN PANEMIA AJATUKSIA

Lisätty: 22.01.2010

Heipä taas. Vaikka en ole äänessä ollutkaan, niin työttömänä en kuitenkaan. Ojasuunnitelmia värkkäilin alkukuun kasaan; pyörähdin Keski-Suomessa kouluttamassa ja puunkaadossa; ja sitä tavanomaista arkijuoksemista; niin ja ensikertaa tälle talvelle suksillakin. Joku leimikko oli jäänyt nauhoittamatta, niin pakko oli hypätä hikilankuille; sen verran pyyhkäisi vuoden vaihteessa lunta tännekin. Muuten onkin saatu nauttia vanhan ajan kuivannäpäköistä keleistä.

Lue lisää »


HYVÄÄ UUTTA VUOTTA

Lisätty: 14.01.2010

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA Tämän toivotuksen olisi voinut toivottaa jo pari viikkoa sitten, mutta tuo ajan kuluminen on käsittämätöntä. Tammikuu on hujahtanut jo puoleen väliin ja vuosi hyvässä vauhdissa. Alkuvuodesta sitä ajattelee aina, että mitähän tuo tuleva vuosi tuo tullessaan itselle, perheelle, firmalle jne. Omasta kohdasta voin todeta, että minulla paukkuu neljät kympit ja tietenkin sitä miettii, että jonkilaisia rajapyykkejähän nuo vuosikymmenet ovat. Mutta eipä siinä mitään, vuotta ennen syntymääni kuollut ukkini oli aina lohduttanut, että ikähän on rehellisesti tienattua.

Lue lisää »


HYVÄÄ JOULUA

Lisätty: 23.12.2009

Metsolan väki toivottaa asiakkailleen, yhteistyökumppaneilleen ja lukijoilleen hyvää Joulua.

Lue lisää »


VIIME TIPPA

Lisätty: 14.12.2009

Taas tänä aamuna paukasin pääni Karjalan mäntyyn nimeltä viime tippa. Tai joku voisi käyttää muitakin samaa hyvää tarkoittavia lausahduksia: kyllähän tässä vielä kerkiää, mikä kiire tässä on, huomenna vielä ennättää...Mikä ihmisen luolamiesaikuinen selviytymisstrategia saa ihmisen vielä nykyäänkin alitajuisesti tai tajuisesti jättämään asioiden hoitamisen viimosille metreille. No eihän kaikki tietysti näin tee, mutta ne jotka tekee, saa minulle päänsäryn alta pituusyksikön.

Lue lisää »


EI RÄJÄHTÄNYKKÄÄN

Lisätty: 07.12.2009

Selvisihän se, kun aikani perkasin, eli Metsälehden keskustelupalstalla oli tartuttu nippukarsinta aiheeseen. Menetelmään kuuluu vielä siirtelykaatotekniikka ja menopaluuhakkuu, jolloin tuottavuus on aivan toista luokkaa kuin perinteisessä hakkuussa. Mutta ei mitään niin hyvää, ettei jotain huonoakin: ergonomia voi jossain kohtaa olla tiukilla, pikkutukin hakkuu sei sovellu menetelmään, vaatii pitkäulotteisen kuormaimen, hakkuujäljen estetiikka ennen ajoa saattaa häiritä silmää jne.

Lue lisää »


NETTI RÄJÄHTÄÄ KÄSSIIN

Lisätty: 30.11.2009

Googlella on mahottoman hyvä palvelu, jossa pystyy analysoimaan nettisivuilla käyneiden määriä ja profiileja. Kävin taas pitkästä aikaa tarkastamassa tilannetta ja ällistyin sillä kahtena päivänä eli 22 ja 23 marraskuuta kävijämäärät olivat yhtäkkiä hypänneet 4-5 kertaiseksi tavallisesta ja sitten taas heti normalisoituneet. Mitään mainoskampanjoita emme ole nyt pitäneet, joten mitään käsitystä ei ole, mistä moinen mahtaisi johtua. Ainoa selitys, mikä tulee mieleen, on jokin järjestelmävirhe! Jos lukijoissa on joku meitä viisaampi, niin pankaa viestiä tulemaan.

Lue lisää »


SIIRTELYKAADOLLA TEHOJA HAKKUUSEEN

Lisätty: 09.11.2009

Metsuri hakkaa keskimäärin 8-10 m3 kuitupuuta harvennukselta päivässä. Muutamilla työteknisillä muutoksilla tuottavuus on mahdollista nostaa 13-145 m3:oon päivässä. Avainsanoja ovat laadun optimointi, siirtelykaato, nippukarsinta ja menopaluuhakkuu. Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, katsopa oheinen videon pätkä...

Lue lisää »


VEROHUOJENNUS KANNATTAA MUISTAA

Lisätty: 20.10.2009

Vuoden 2009 loppuun mennessä solmittujen puukauppojen osalta on voimassa myyntitulojen 50 prosentin verohuojennus. Huojennus edellyttää, että tulo saadaan vuoden 2010 loppuun mennessä. Normaalien puukauppasopimusten mukaan näin käy, jos hakkuut tehdään viimeistään vuoden kuluttua syksyllä.

Lue lisää »


EI SAA LANNISTUA

Lisätty: 05.10.2009

Suomi on elänyt ja näyttää vielä jatkavan elämäänsä metsäteollisuuden murroksessa.

Lue lisää »


SANANEN KESKIVIIKON RATOKSI

Lisätty: 19.09.2009

Joissakin alueen metsänhoitoyhdistyksissä on viisaasti valittu  kampanjoinnin kohteeksi työlaji nimeltä varhaisperkaus, joka ehti jo olla jonkin aikaa poissa käytännöstä.

Lue lisää »


TÖEHIN, TÖEHIN, SANO LAPATOSSU

Lisätty: 01.09.2009

Aina silloin tällöin eli käytännössä päivittäin kuulemme siunailua raivaussahan kalleudesta, se kun maksaa n. 700 ekee. Ja miksei tietysti, jos se kuukausitilistä lipsautetaan ostaa, niin saattaa haukata siitä jopa puolet. Mutta niinkuin aina totuus voi olla toisennäköinen. Eli otetaan tuo 700:n saha lähtökohdaksi ja kun useimmilla metänomistajilla on jonkinlainen taimikonturma ennestään, niin eikun vanha vaihdossa esim. 200 hyvityksellä, jolloin välistykseen jää 500.

Lue lisää »


TYÖKAMPPEISTA

Lisätty: 20.08.2009

Päivänä muutamana pieni ihminen lankesi taas ihmettelemään asiaa, jonka yhteistyökumppanini Tikkasen Antti Tiki-Forestista minut taannoin herätteli. Ja asia on se, että miksi metsäalalla ammattityötään tekevien työvaatekulttuuri on lähinnä kivikautista tasoa. Äkkiä voisi kuvitella, että raskaassa ruumillisessa työssä hyvin monenlaisissa sääoloissa työskentelevillä työvaatteet olisivat parasta, mitä markkinoilta löytyy. Tarjolla on vaikka minkälaista teknistä alusasua, väliasua ja turvavarusteita vettähylkivinä, stretcheinä ja montaa eri merkkiä ja mallia. Mutta valintaperusteena ei tunnukaan olevan laatu ja se kuinka mukava asussa on työskennellä vaan se ikuinen ja iankaikkinen hinta. Vedetään vaan niskaan halvinta ketinettä, mitä saadaan ja pidetään niin kauan, kuin ne suostuu päällä pysymään. Ja syytä on sekä sysissä että sepissä eli työnantajissa ja työntekijöissä.

Lue lisää »


MERKKIEN VALTATAISTELU

Lisätty: 24.07.2009

Toinen tykkää äitistä ja toinen tyttärestä...

Lue lisää »


LOMAT PIDETTY

Lisätty: 09.07.2009

Ja lomareissun saldona suuri ihmetys Suomalaisen metsänomistajan talouslogiikasta; nimittäin hoitamattomien metsien määrästä.  Vertailun vuoksi: jos joku onnellinen sattuu omistamaan sijoituskämpän, josta nostaa vuokratuottoa, niin on hirmu hätä pitää se koko ajan vuokrattuna; tai jos siihen sattuu tulemaan vesivahinko, niin välittömästi remppa päälle!

Lue lisää »


TARJOUS BLOGIN LUKIJOILLE

Lisätty: 22.06.2009

Sissimarkkinoinnin kategoristen periaatteiden mukaisesti kaiken markkinoinnin tulisi olla mitattavaa. Vain näin sen kannattavuutta voidaan mitata. Nyt tarjoan glögin lukijoille etua, joka ihan oikeasti on rahanarvoinen ja keronnpa vielä, miksi pystymme sellaisen tekemään ilman, että ketään kustaan sukkaan.

Lue lisää »


UUDEN SAHAN KÄYTTÖÖNOTTO

Lisätty: 17.06.2009

Hyvää juhannuksenalusaikaa (Lue = taas leikkaa koneita kiinni)

Lue lisää »


RAIVAUSSAHAN KÄYTTÖTEKNIIKKA

Lisätty: 10.06.2009

Tärkeimpinä tuottavuuden ja ergonomian kannalta raivaussahatyössä on suunnatun kaadon tekeminen terää käyttämällä (siis ilman käsiä), työn tekeminen lantiolla ja jaloilla ja oikean työskentelyjärjestyksen hallitseminen. Oheisesta videosta saat tähän vinkkejä.

Lue lisää »


KEVÄÄN ILMIÖITÄ

Lisätty: 29.05.2009

Paitsi, että kevät oli ainakin meidän korkeudella pari viikkoa myöhässä viime vuosina totutusta, niin oli myös keväinen ihmisryntäys, kun ensimmäisen ruohonleikkuun ja polkupyörälenkin aika koitti. Seppä on juossut nyt kaksi viikkoa tukka putkella. Pienen putken hänen tukastaan voisi saadakin; meikäläisen hiusmalli ei ole muuttunut sitten kurssin 184 jälkeen. Mutta se ei ole nyt päivän epistola, vaan työpaineen alla littanoituvan pienkonehuollon valitusvirsi.

Lue lisää »


RAIVAUSSAHAN VALJAIDEN SÄÄTÖ

Lisätty: 25.05.2009

Valjaiden perusteellinen säätö on asia, joka jää useimmalta harrastesahaajalta ja monelta ammattilaiseltakin tekemättä. Oheisessa tiedostossa on perusohjeisto valjaiden säädöstä. Niiden lisäksi pari vinkkiä:

Lue lisää »


KÖYHÄN EI KANNATA OSTAA HALPAA

Lisätty: 22.05.2009

Yrityksemme toimialan mukaisesti täällä tulemme esittämään mielipiteitämme ja  näkemyksiämme pienkoneista ja metsäalasta. Lisäksi täältä löytyy erilaista opetusmateriaalia metsäasioista ja sahan käytöstä. Pyrimme antamaan vinkkejä kokeneemmillekin sahankäyttäjille. Pelkällä sahallahan kukaan ei tee mitään, ja suomalainen mieshän tunnetusti ei tunnusta 3 promillen myötäsessäkään, että jotain opittavaa voisi olla.

Lue lisää »